maandag 24 november 2008

Wolter Kroes op de serieuze toer

Wolter Kroes: Groener gras (92)

Wat voor Bouke geldt (zie onder #91), gaat ook op voor Wolter Kroes: 2008 is ook voor hem zijn succesvolste jaar. Immers, in juni scoorde Wolter met ‘Viva Hollandia’ zijn eerste #1-hit. Dat nummer begon op #94, dus dat ‘Groener gras’ nu slechts binnenkomt op #92, hoeft niets te betekenen. Het nummer is zijn 24ste hit, en afkomstig van het album ‘Echt niet normaal!’.

Wolter is natuurlijk vooral een partyzanger, en is dan ook erg blij met de nominatie voor 2 party awards. Zelf in de categorie ‘populairste party artiest 2008’ en ‘Viva Hollandia’ in de categorie ‘populairste party single 2008’.
Stemmen kan nog!

in de bus

Maar naast vrolijke liedjes, zingt Wolter ook wel eens een serieus liedje, zoals ‘Groener gras’. Het nummer is geschreven door Wim Franke en was in 2000 de debuutsingle van Ruth van der Kloor. Zij zong het destijds in het realityprogramma ‘De bus’.

8 opmerkingen:

  1. het nummer is door haar zelf geschreven en wie denk je wel niet dat je bent om dat nummer af te pikken ??
    echt vies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het nummer is door ruth van der kloor geschreven en wie denk je wel niet wie je bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het nummer is niet door Ruth zelf geschreven. Ken haar persoonlijk, zat samen met haar in dezelfde band. maar het is wel flauw van Wolter dat ie nu wederom met de eer van een ander (ook Viva Hollandia was een copie van Santa Rosa) dit keer Ruth gaat strijken. Wolter kom nu eens met wat orgineels!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het liedje is destijds uitgebracht voor het SBS-6 programma de Bus. Men had tijdens de finale een lied nodig wanneer de personen de Bus verlieten. Er was een tekst...van Wim Franke, verder niets, geen melodie, geen muziek. Ruth zat op dat moment volop in de musicscene en haar werd gevraagd via Bennie Top, destijds de drummer van Ten Sharp, er in 1 a 2 dagen een lied van te maken. Ruth bewerkte de tekst en arrangeerde het nummer. Sven jansen (blinde pianist) speelde het nummer zoals Ruth het aangaf. Ze is een kei in het schrijven en dit liedje is dan ook precies haar style/handtekening. Dat is ook haar vak!! Ruth haar ding dus.
    Wat er daarna allemaal gebeurde, de zogeheten wurgcontracten etc, daar wilde Ruth niets van weten. Er werden haar gouden bergen beloofd, maar...niets kwam er van terrecht. Echt jammer.

    Ruth wist er niets van dat Wolter Kroes haar single, haar lied op zou gaan nemen en moest het via via op 23 november horen tijdens een verjaardag. Ze is kwaad, maar wat kan ze doen. Er zijn zoveel getuigen die kunnen bewijzen dat het haar lied is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb vandaag nog zangles gehad van Ruth en ze heeft me verteld dat ze de muziek van 'groener gras' destijds heeft moeten schrijven. Toen 'groener gras' als single uit kwam stond er bij dat het van alleen Wim Franke was, dus heeft ze hun samenwerking stopgezet, en is er vanuit gegaan dat er verder niks mee zou gebeuren.

    Maar toen hoorde ze zondag 23 december op een verjaardag dat Wolter Kroes haar single uit zou brengen. Ze wou er zelf eerst niks mee doen omdat ze te zwak is doordat ze net een kind heeft gekregen. Maar nu heeft een vriendin en collega zangeres van Ruth er wel iets mee gedaan, maar die is er mee gestopt door de gevolgen die ze niet aan heeft zien komen, dus moet ze het nou toch zelf doen.

    Wolter wist wel dat Ruth het nummer had gezongen, maar hij wist niet dat een heel groot deel ervan was geschreven door Ruth. Ze wil hem daar dus ook niet op aanspreken, omdat hij er dan ook niks aan kan doen. Ze wil echter wel wat doen tegen Wim Franke. Er zijn een aantal getuigen die weten dat de muziek van 'groener gras' is geschreven door Ruth, wat ook duidelijk is te horen aan de stijl waarin het nummer is geschreven en hoe zij haar nummers normaal ook altijd schrijft. Ze vindt het maar een vies wereldje waar ze nu weer in belandt is (ze heeft groot gelijk!!!).

    Er is een ding wat je nu niet moet gaan denken: het is niet de schuld van Wolter, hij wist er niks van. Hij krijgt ook maar gewoon wat nummers onder z'n neus gedrukt die hij dan maar op moet nemen. Het is echt vieze shit wat Wim Franke heeft gedaan. Hij krijgt nu betaalt voor iets wat hij niet eens helemaal volledig heeft geschreven!!!
    Wolter, als je dit leest, ik hoop dat meer mensen dit zullen lezen en inzien dat je er niks aan kon doen. Succes met je single!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Anoniem:

    Goed dat je hier op hebt gereageerd. Hiermee wordt het ware verhaal achter dit nummer verteld. Zal Ruth ook goed doen dat dit in de openheid komt. Nogmaals dank.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Voor welke anoniem was dat bedoelt??

    15 december

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hier de anonieme vriendin van Ruth die het balletje aan het rollen heeft gebracht. Als je goed googled kom je er vanzelf achter wie ik ben. Ik ben NIET gestopt hoor met het steunen en vechten voor de rechten van Groener Gras. Maar Ruth heeft zoveel energie gekregen van deze impuls dat ze het ook grotendeels op eigen kracht kan. Tuurlijk blijf ik haar op alle gebieden bijstaan.
    Groeten Miranda

    BeantwoordenVerwijderen