zondag 16 november 2008

Marco Borsato bewaart het mooiste voor het laatst

Marco Borsato: Dochters (1) *** hoogste eersteweeks / eerste week op #1 ***

Het mooiste nummer (voor velen), is voor het laatst bewaard. Na de twee #1-hits ‘Wit licht’ (2x) en ‘Stop de tijd’ (3x), is ‘Dochters’ de derde single van het drievoudig platina album ‘Wit licht’. De cd-single verkoopt bijna 2x zoveel als ‘Als je lacht’ van Jan Smit, die uiteindelijk naar de vijfde plaats zakt. ‘Dochters’ is geschreven door zijn vaste tekstschrijver John Ewbank. John schreef het nummer voor zijn eigen dochter Day, geboren op 27 november 2007. Marco schreef daarover destijds op zijn eigen site: “Het leven was voor John altijd al een grote inspiratiebron, maar als Day geen inspiratiebron is weet ik het ook niet meer. Volgens mij gaat het vaderschap John hele mooie liedjes opleveren”.

Maar voor Marco gaat ‘Dochters’ natuurlijk over zijn eigen vijfjarige dochter Jada. Zowel Day als Jada zijn te zien in de videoclip. Tijdens het inzingen van het nummer en tijdens zijn shows in het Gelredome in Arnhem, had hij het er dan ook behoorlijk moeilijk mee. Zowel aan de download als de cd-single is die live versie toegevoegd. Bovendien staat op de cd-single ook nog de clip.

‘Dochters’ is de veertiende #1-hit van Marco. Alleen the Beatles scoorden er meer: 23 in totaal. Sinds ‘Afscheid nemen bestaat niet’ in 2004, behaalden al zijn singles de eerste plaats. De laatste zes zelfs vanuit het niets. Daarnaast is ‘Dochters’ zijn derde #1-hit dit jaar, iets wat hem ook al in 2004 en 2006 lukte. We zijn benieuwd hoelang ‘Dochters’ het volhoudt op #1, want Beyoncé wil eindelijk wel eens (in haar eentje met ‘If I were a boy’) een #1-hit scoren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten