zondag 14 december 2008

Actie voor Daniel Lohues

Daniel Lohues: Baat bij muziek (22) *** hoogste eersteweeks ***

In muziekzaak van der Veen in het Drentse Assen vinden ze dat ‘Baat bij muziek’ #1 moet komen. Er zijn daar inmiddels meer dan 125 stuks verkocht, wat er mede voor gezorgd heeft dat het nummer op #22 binnenkomt. Daarmee scoort Daniel Lohues nu al zijn grootste singlehit. Voordat Daniel (Emmen, 16 februari 1971) in 1994 de groep Skik oprichtte, zat hij in diverse bandjes, waaronder the Charlies. Met Skik scoorde hij elf hits, waarvan ‘Op fietse’ in 1997 de grootste was (#30). In 2005 werd het nummer verkozen tot beste Drentse liedje ooit.

Officieel is Skik nooit opgeheven, maar sinds Daniel andere projecten heeft opgezet, zoals de band Lohues & the Louisiana blues club, is er geen nieuw werk meer van Skik uitgebracht. In 2006 kwam Daniel met het album ‘Allennig’, dat dit jaar een vervolg kreeg met ‘Allennig II’. Daarop staat ook ‘Baat bij muziek’, zijn eerste solohit.

De single bevat vier nummers. De radioversies van ‘Baat bij muziek’ en ‘Hier kom ik weg’. En twee kerstnummers: ‘Met kerst en aold & neij’ en de kerstversie van ‘Baat bij muziek’. De #1 is onderweg …

3 opmerkingen:

  1. Actie Lohues op 1, groot succes 17-12-2008
    ASSEN - De actie van een Asser platenzaak, om het nummer Baat bij Muziek van zanger Daniël Lohues uit Erica hoog in de top 40 te krijgen is een groot succes.
    Het lijkt alleen nog een kwestie van tijd voordat het lied op nummer 1 staat in de hitparade. De organisatie van de Drents Friese Woud Wandelvierdaagse bestelde gisteren 1750 cd's om aan wandelaars en vrijwilligers te geven. Daarmee lijkt het nummer het juiste zetje te hebben gekregen. Een woordvoerder van de platenzaak liet weten het fantastisch te vinden als de plaat juist met Kerst de hoogste notering bereikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is alleen de vraag of deze cd's gaan meetellen voor de Single Top 100. Want acties dienen van te voren aangemeld te zijn bij GfK Dutch Charts. Overigens zal deze cd-single nooit de Top 40 halen, omdat daarin geen verkopen worden meegeteld van acties. Daarnaast wordt het nummer niet (of nauwelijks: Edwin Evers?) gedraaid op 538, en dat is noodzakelijk voor een notering in die lijst

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach 1 week 1.750 stuks en op één, de week erna eruit. Goed voor het Guiness Book of Records.

    BeantwoordenVerwijderen