zondag 14 december 2008

Album Top 100: Marco pakt #1 terug van Lionel

Marco Borsato: Wit licht (1) *** terug op #1 / vierde week op #1 ***
De afgelopen week ging alle aandacht uit naar de première van ‘Wit licht’ met Marco Borsato in de hoofdrol. Hoewel het album ‘Wit licht’ geen soundtrack is bij de film, lift het zeker mee op alle aandacht rond de film. In de twaalfde week stijgt het album terug naar de eerste plaats en staat nu voor vierde week bovenaan. De voorlaatste keer dat ‘Wit licht’ op #1 stond, was op 18 oktober.

‘Wit licht’ herovert met een verschil van ruim 7% de eerste plaats op ‘Symphonica in rosso’ van Lionel Richie. Met die ene week op de eerste plaats van de Album Top 100, staat Lionel Richie op gelijke hoogte met de eerste ‘Symphonica in rosso’ door Marco Borsato in 2006. ‘Symphonica in rosso’ uit 2007 door Paul de Leeuw stond zes weken bovenaan.

Overigens blijft de DVD van ‘Symphonica in rosso’ van Lionel Richie wel op de eerste plaats staan van de DVD Muziek Top 30. Het verschil met ‘Altijd dichtbij’ van Nick & Simon is bijna 50%.

Benny Neyman: Adieu – 100 mooiste liedjes (85)
Op 7 februari overleed Benny Neyman op 56-jarige leeftijd. Na ‘Het allermooiste van Benny Neyman’ (#9 in februari), is dit de tweede verzameling dat dit jaar een notering krijgt. ‘Adieu – 100 mooiste liedjes’ is een verzamelbox van vijf cd’s, met niet eerder uitgebrachte nummers + twee DVD’s met specials opgenomen in Indonesië en Griekenland.

Justice: A cross the universe (94)
Vorig jaar maakten we voor het eerst in de Album Top 100 kennis met Gaspard Augé en Xavier de Rosnay, die samen de Franse band Justice vormen. Hun album ‘†’ (‘Cross’) kwam in juni uit op #77. Hun handelsmerk is dan ook een groot lichtgevend kruis. Naast de cd ‘A cross the universe’ is er ook een luxe versie kompleet met een DVD.

Akon: Freedom (98)
Het is nooit verkeerd als een artiest een (flinke) hitsingle op zak heeft, als er een album wordt uitgebracht. Die hitsingle is ‘Right now (na na na)’ dat in de tweede week stijgt van 85 naar #49 in de Single Top 100, maar nog ver achter blijft bij eerdere hitsingles van Akon. Het zal ons benieuwen waar zijn derde album ‘Freedom’ eindigt, dat aanvankelijk de titel ‘Acquitted’ had meegekregen. Aan het album is meegewerkt door onder andere Wyclef Jean.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten