maandag 12 januari 2009

Meck werkt opnieuw samen met Dino

Meck ft. Dino: So strong (53)

‘So strong’ is de derde hit voor Meck, waarachter de Britse dj/producer Craig Dimech schuil gaat. Voordat hij eind jaren ’90 de dansmuziek indook, zat hij in de porno-industrie. Op een gegeven moment was hij het zat telkens andermans muziek te draaien, en begon zelf muziek te produceren. Tevens werd hij artiestmanager voor het befaamde Ministry of sound label, klom op tot hoofd A&R en tekende acts als Mario Piu, Santos en Dino Lenny & the Genius crew. In 2003 werd het tijd voor een eigen label: Free2air. Hij boekte successen met Jason Nevins, Narcotic thrust en Mousse T. Tegenwoordig heeft hij het label Frenetic music onder zijn beheer.

Never change a winning team, en dus werkt Dino mee op ‘So strong’. Dino heet voluit Dino Anthony Lanni en is afkomstig uit Italië. Dino zit sinds 1989 in de dansscène, toen hij het nummer ‘Cocaine’ opnam samen met Claudio Coccoluto & Savino Martinez. Met hen zette hij begin jaren ’90 het label Dub records op. In 1996 begon Dino de Age one studio in Chelsea. Het jaar daarop scoorden de drie een grote Ibizahit met ‘Belo horizonte’ van the Heartist. In 2001 bracht Dino ‘I feel stereo’, zijn eigen project uit. In 2005 verscheen zijn eerste album ‘Might’. Inmiddels had hij kennis gemaakt met Meck en dat resulteerde in 2007 in de hitsingle ‘Feels like home’. Inmiddels heeft ook Dino zijn eigen label: Frenetica.

So strong’ is net als de vorige hitsingles van Meck geen eigen nummer. ‘Thunder in my heart’ (#11 in 2006) was van Leo Sayer, die er ook op meedeed. ‘Feels like home’ (#35 in 2007) bevatte een sample van ‘Don’t you want me’ van Felix. En ‘So strong’ leunt muzikaal op ‘Hold that sucker down' van the O.T. Quartet (#44 in 1994), een project van Rollo Armstrong van Faithless.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten