vrijdag 6 februari 2009

Hitflits: B-Yentl nu met twee hits genoteerd

Terwijl haar vorige single ‘No one but you’ opnieuw de top 10 induikt (van 11 naar #8), is haar opvolger ‘Thinking about you’ de hoogste binnenkomer op #20. We hebben het over zangeres B-Yentl. Nu haar album ‘Memories’ nog. Robbie Williams nam op zijn album ‘Rudebox’ een cover op van het nummer ‘We’re the Pet shop boys’ van de Pet shop boys. Sander van Doorn kreeg de gelegenheid om het nummer te remixen en maakte daar ‘Close my eyes’ van. De remix van Sander vs Robbie Williams wordt beloond met een 26ste plek. Ook binnen bij de bovenste 50 zijn Coldplay met ‘Life in technicolor II’, nu voorzien van tekst (op #44) en M25 met een remake van ‘Better off alone’ (op #46).

Aan de top van de Single Top 100 is niets veranderd. Cidinho e Doca blijven voor de tweede week de bestverkochte single én download met ‘Rap das armas (Quintino remix). Ze worden, op een afstand van 21%, belaagd door Adele met ‘Make you feel my love’, dat opnieuw probeert op #1 te komen. Nieuw bij de bovenste tien zijn Lady Gaga feat. Colby o’Donis met ‘Just dance’ (in de veertiende week gestegen van 17 naar #7) en James Morrison feat. Nelly Furtado met ‘Broken strings’ (van 15 naar #10 in de achtste week). Aan de rand van de top 10 staan de Kings of Leon met ‘Use somebody’, gestegen van 21 naar #11. Nathalie Makoma heeft de top 10 (nog) niet gehaald, ze stijgt met ‘I won’t forget’ van 16 naar #12. Nikki, waarvan ze in 2008 Idols verloor, komt met ‘What did I do’ binnen op #88.

Andere binnenkomers zijn er onder andere van Shaft met een remix van ‘(Mucho mambo) Sway’ uit 1999 (op #51), Armin van Buuren feat. Jaren met ‘Unforgivable’ (op #66) en Metro station met ‘Shake it’ (op #73), deze week de 3FM Megahit. ‘Step into the light’ van Red! is eindelijk op een cd-single te koop en gaat dan ook op herhaling op #54.

Ook in de Album Top 100 blijft Adele de #1 bestoken. Het verschil tussen haar album ‘19’ en ‘Working on a dream’ van Bruce Springsteen, is bijna 17%. Kings of Leon blijven #3 met ‘Only by the night’. Hoogste binnenkomer op #4, is Boris met ‘Live my life’. Ook nieuw bij de bovenste 10 zijn Wouter Hamel met ‘Nobody’s tune’ (gestegen van 34 naar #8), Sabrina Starke met ‘Yellow brick road’ (van 12 naar #9) en Krezip met ‘Best of’ (van 14 naar #10). Even buiten de top 10, op #15, komt ‘We moeten praten’ van Veldhuis & Kemper binnen.

Verder onderin de lijst zien we nieuwe albums van Anneke van Giersbergen met ‘Pure air’ (op #42), Andrew Bird met ‘Noble beast’ (op #64), Johan met ’12,5 years’ (op #70), Lady Gaga met ‘The fame’ (op #73) en Zijlstra met ‘Kalm en ruw’ (op #79).

Rust aan de top dus van beide hitparades. Adele zal nog een weekje geduld moeten hebben, alvorens ze (weer) kan toeslaan. Dan zetten wij eerst maar even de Megazaken op een rijtje in een nieuwe Megaman. Na het weekend staat deze weer voor je klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten