maandag 2 februari 2009

Toppers zingen ‘Shine’ in Moskou

Jeroen van der Boom: Alles min één (2)

In de derde week blijft ‘Alles min één’ van Jeroen van der Boom op een tweede plaats staan. De afstand met ‘Rap das armas (Quintino remix)’ van Codinho e Doca is slechts 7%. In de Download Top 50 is ‘Alles min één’ ook naar een tweede plaats gestegen, vlak achter ‘Rap das armas’.

Nationaal songfestival

Maar het echte nieuws deze week is natuurlijk het lied waarmee de Toppers ons land op 14 mei (en hopelijk ook op 16 mei) gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Moskou. Afgelopen zondag, 1 februari, zongen René Froger, Gordon & Jeroen van der Boom zes liedjes. Al snel bleken twee liedjes favoriet bij de vakjury die bestond uit Getty Kaspers (zangeres Teach in, dat in 1975 het festival won met ‘Ding-a-dong’), Tatjana Simic (zangeres), Daniel Dekker (dj Radio 2), Tony Berk (platenbaas) en Emiel Hartkamp (songschrijver en producer, die nog even een lans brak voor het Nederlandstalige lied).

De jury was unaniem van mening: ‘Angel of the night’ kreeg 60 punten, het maximum aantal. Tweede werd ‘Shine’ met 50 punten. Vervolgens was de publieksjury aan de beurt en deze koos massaal voor ‘Shine’. Aangezien die punten voor 2/3 tellen en die van de jury voor 1/3, is het liedje dat de Toppers in Moskou gaan zingen Shine’.

Gordon zingt eigen liedje in Moskou

De tekst van ‘Shine’ is geschreven door Ger van Westelaken, de muziek door Bas van den Heuvel. Achteraf bleek dat Gordon de naam Ger van de Westelaken had verzonnen. Hij had de tekst van ‘Shine’ zelf geschreven. Gordon: “Het was erg raar om het lied te repeteren dat ik al kende. Zelfs René Froger en Jeroen van der Boom wisten van niets!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten