zondag 8 maart 2009

Dubbelgoud voor Krezip

Krezip: Sweet goodbye’s (5)

Het is dubbel feest bij Krezip. Hun afscheidssingle ‘Sweet goodbye’s’ schiet de top 10 in. De download van het nummer gaat in de derde week van 18 naar #3, en dat levert hen per saldo een vijfde plek op in de Single Top 100, gestegen vanaf #25. ‘Sweet goodbye’s’ is daarmee hun vijfde top 10-hit en vierde top 5-notering.

dubbel goud

Het echte feest barste natuurlijk afgelopen donderdag, 5 maart, al los, toen ze uit handen van Ilse Delange een Gouden Harp kregen uitgereikt. Zangeres Jacqueline was dolgelukkig met deze prijs. Volgens het juryrapport krijgt Krezip de prijs als bekroning op een unieke carrière en een glansrijk afscheidsjaar. Maar daar bleef het niet bij, want van het verzamelalbum ‘best of’ zijn meer dan 30.000 verkocht, ook goed voor goud dus. En die kregen ze dan ook die avond.

Andere Gouden Harpen werden uitgereikt aan Gerard van Maasakkers (uit handen van Guus Meeuwis), Within temptation (door Jerney Kaagman, de vertrekkend directeur van Buma/Cultuur) en Jan Smit. De Gouden Harp is een oeuvreprijs voor artiesten die zich in hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse lichte muziek. De prijs wordt sinds 1962 jaarlijks uitgereikt.

prijzen! prijzen! prijzen!

Tijdens het Buma Harpengala 2009 in Hilversum, vielen nog meer artiesten in de prijzen. Zo werden Room eleven, Ziggi en Typhoon onderscheiden met een Zilveren Harp, dat een aanmoedigingsprijs is voor artiesten waar de jury een grote toekomst voor verwacht. En niet geheel onverwachts, kreeg André Rieu, uit handen van Ivo Niehe, de Exportprijs. Voor de vierde keer is hij er in geslaagd de grootste omzet te behalen in het buitenland. Mede dankzij 715.000 concertkaartjes. Een tweede Exportprijs ging naar producer Giorgio Tuinfort, bekend van zijn werk voor Gwen Stefani, Dr. Dré en Akon, en in eigen land Lange Frans & Baas B.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten