zondag 29 maart 2009

PowNed zet P3 in voor de laatste leden

P3: P.o.w.n.e.d.! (1) *** hoogste eersteweeks ***

Met een overwicht van 74% knalt ‘P.o.w.n.e.d.!’ van P3 binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. Volgens GeenStijl, initiatiefnemer van de omroep PowNed, dat staat voor Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke, zijn er zo’n 4.000 stuks van gedownload. Al in februari had verslaggever Rutger Castricum aangekondigd te gaan scoren met een lied over de aspirantomroep. Toen was er nog sprake van vier ‘mooie en rondborstige dames’. Uiteindelijk zijn het er drie geworden: Dorien Rose Duinker (Haarlem, 14 november 1983), Carlijn Carter (Eindhoven, 3 maart 1981) en Marcella Nihof (Den Haag, 6 september 1987), allen Playmate in 2006.

Volgens Dorien waren zij en de andere Playmates de afgelopen jaren vaker benaderd voor soortgelijke projecten. Maar de ene aanbieding was nog erger dan de andere. Voorzitter Dominique Weesie PowNed vroeg of ze zin hadden in een avontuurtje en kwam met een mooi voorstel. Dorien: “GeenStijl is altijd goed voor ons geweest en we juichen de plannen van PowNed zeker toe”. Dorien, kind van een Duitse moeder en een Nederlandse vader, bracht de eerste vijf jaren van haar leven Engelstalig door in Hong Kong. Teruggekomen in Nederland, groeide ze verder op in een boerderij in Nuth in Zuid-Limburg. Na de opleiding tot schoonheidsspecialiste, vestigde ze zich in de buurt van Haarlem. Tijdens een zomervakantie in Kenia kwam ze in aanraking met het modellenwerk. In juli 2004 was ze Playmate in Playboy. Ze is de look-a-like van actrice Angela Jolie. Sinds februari 2009 is Rose sidekick bij ‘NachteGieltje’ in de Freak Nacht van Giel Beelen op 3FM.

Carlijn heeft ook twee anderstalige ouders. Haar moeder is Nederlandse, haar vader Engelstalig. Naast de Nederlandse nationaliteit bezit ze ook de Engelse. Van kinds af aan is ze veel met muziek en dans bezig. Na de middelbare school koos ze eerst voor een opleiding tot kleuterleidster, maar uiteindelijk koos ze toch voor het dansen, nadat zij op haar vijftiende in een discotheek was ontdekt. Modellenwerk vindt ze een leuke en ontspannen manier om haar ‘ei’ kwijt te kunnen.

Marcella, de derde Playmate, heeft twee jaar op een jeugdtheater gezeten waar ze dans en toneel volgde. Op haar voormalige middelbare school heeft ze meegewerkt aan verscheidene toneelstukken en musicals en is vijf jaar achtereenvolgend actief geweest in de dansgroep. Sinds haar achtste is ze lid van het Wereld Natuur Fonds en heeft al verscheidene keren actie gevoerd voor bedreigde diersoorten, zoals de haai, de panda en de zeeschildpad. Naast surfen, joggen, dansen en poweryoga, houdt Marcella zich bezig met Tae kwondo. Begin september 2006 deed ze samen met andere Playmates waaronder Dorien, mee aan ‘The challenge’, waarin ze een week lang in een stretch Hummer van Dresden naar St. Petersburg reed om te eindigen in Kopenhagen. Vorig jaar was Marcella te bewonderen in de videoclip bij het nummer ‘Going wrong’ van Armin van Buuren & DJ Shah feat. Chris Jones.

misleiding

Vrijdagmiddag 27 maart 2009, stond er nog op de site van GeenStijl te lezen, dat ze nog een aantal leden nodig hadden. Diezelfde avond maakte voorzitter Dominique Weesie van GeenStijl bekend dat ze al zo’n 58.000 leden hadden. De teller die wekenlang op hun site te zien was, was dus misleidend. En had als enige doel nog meer mensen te bewegen om lid te worden. Zulke praktijken beloven dus nog wat voor de toekomst. Dat ze nu meer dan 50.000 leden hebben, betekent niet automatisch dat ze volgend jaar toegelaten worden tot het Publieke omroepbestel. Een nieuwe omroep moet namelijk ook iets toevoegen aan het bestaande medialandschap, en daar gaat Minister Plasterk over. Wordt vervolgd dus.

wervingsplaatjes

‘P.o.w.n.e.d.!’ van P3 is dus een nummer met de bedoeling om leden te werven. In het verleden zijn daar al vele van geweest, maar slechts twee haalden daarvan een notering. In 1997 nam een stal vol bekende Nederlanders onder leiding van BNN-oprichter Bart de Graaff, het nummer ‘Hij gaat voor C!’ als BN’ers voor BNN op. Het doel: de C-status binnenhalen, waarvoor destijds 60.000 leden nodig waren. Een deel van de opbrengst van deze #3-hit ging naar het Ronald MacDonald kinderfonds. De tweede wervingshit was ook voor BNN. In 2003 dreigde BNN de A-status (was 150.000 leden) te verliezen. En dus werd er een ledenwerfcampagne opgezet om in korte tijd zo’n 25.000 nieuwe leden er bij te krijgen. Gekozen werd voor het nummer ‘5 jaar (en nog niet klaar)’, een cover van ’15 miljoen mensen’ van Fluitsma & van Tijn. Ook van deze (#12-)hit ging een deel van de opbrengst naar een goed doel. De Bart foundation, die mensen steunt met een ziekte of handicap die een (zakelijke) ambitie waar willen maken. Kijk dat had P3 nu ook gesierd als er een goed doel aan de opbrengst van ‘P.o.w.n.e.d.!’ was gehangen!

what’s in a name?

P3 is de derde uitvoerende die zowel uit een cijfer als een letter bestaat met een #1-hit op zak. De bekendste is natuurlijk U2 met ‘Beautiful day’ (in 2000), ‘Elevation’ (in 2001) en ‘The saint’s are coming’ (in 2006, weliswaar samen met Green day). Een goede tweede is K3 met ‘Toveren’ (in 2002) en ‘Kuma he’ (in 2005). P3 sluit de rijen met ‘P.o.w.n.e.d.!’.

Volgende week zullen we zien dat ‘P.o.w.n.e.d.!’ nog een uniek hitfeit oplevert, namelijk de kortst genoteerde #1-hit allertijden. GeenStijl heeft namelijk opgeroepen het nummer ‘P.o.w.n.e.d.!’ niet meer (legaal) te downloaden. Aangezien de leden al binnen zijn, is er geen enkele reden meer om het nummer te downloaden. Ook niet onder de meer dan 80% bestaande mannelijke aanhang van dit internetforum. Dus hopelijk kunnen we volgende week de draad weer oppakken bij … de muziek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten