woensdag 13 mei 2009

Midweek: ‘Halleluja’!

Vandaag, woensdag, moet de cd-single ‘Halleluja’ van Lisa Hordijk in de winkels liggen. Maar Lisa heeft deze helemaal niet meer nodig om de eerste plaats te bereiken van de Single Top 100. Op basis van alleen de download van ‘Halleluja’, inmiddels meer dan 50.000 x gedownload, goed voor een platinasingle, is het overwicht op de #2 nu al enorm: meer dan 88%!! Lisa is dus al ruim verzekerd van de #1-notering. Die #2 heet ‘Beggin’’ van Madcon, de huidige #1.

Wat Lisa heel goed zal doen, is dat haar favoriete versie van ‘Halleluja’ op #3 staat. Gezongen door niemand minder dan Jeff Buckley. ‘Halleluja’ is een compositie van Leonard Cohen, en ook zijn versie komt aanstaande vrijdag binnen. Misschien zelfs bij de bovenste tien!



Ook de Album Top 100 van aanstaande vrijdag kent een nieuwe #1, en die komt ook uit Nederland. Het is Guus Meeuwis met ‘NW8’, dat bijna drie keer zoveel verkoopt dan ‘19’ van Adele.

Dus wellicht staan er eind deze week drie versies van ‘Hallleluja’ bij de bovenste tien. Aanstaande vrijdag weten we het, en lees je het in een nieuwe Hitflits, met de belangrijkste standen uit beide lijsten. Dan weten we ook of onze Toppers aanstaande zaterdag nogmaals mogen schitteren in de finale van het Eurovisie Songfestival. Ze moeten daarvoor donderdagavond nog wel even tijdens de tweede halve finale, bij de bovenste 10 eindigen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten