maandag 11 mei 2009

Album Top 100: Jan Smit stelt teleur … met zijn live album

Adele: 19 (1) *** achtste week op #1 ***
Dat mag in de krant, eh op het net! Adele weet Jan Smit te weerhouden van de eerste plaats. Haar album ‘19’ blijft de bovenste beste in de Album Top 100, in totaal voor de achtste week. Jan Smit komt echter niet op #2 binnen, maar pas op een vijfde plaats (zie ook daar). Relatief gezien is het verschil tussen de #1 en de #5, zelfs 64,03%!

Maar het is wel de laatste week voor Adele op #1, want afgelopen vrijdag is ‘NW8’ van Guus Meeuwis verschenen, dat al na één dag meer dan 30.000 keer is uitgeleverd, goed voor goud en dus zeker van een #1-positie volgende week. Tot die tijd een concerttip: aanstaande zaterdag, 16 mei, is Guus een uur lang te gast in TROS Muziek café en daar kun jij bij aanwezig zijn!

Jan Smit: Live 09 (5) *** hoogste eersteweeks ***
Geen #1 voor Jan Smit? Nee en ja. Niet in de Album Top 100, waar het album ‘Live 09’ binnenkomt op een vijfde plek. Wel in de DVD Muziek Top 30, waar de DVD op #1 binnenkomt, en alle andere acts het nakijken laat. De DVD gaat namelijk als warm (paling)broodje over de toonbank. Tegenover elke 100 stuks, staat er slechts 15 van ‘Live in London’ van Leonard Cohen, de #1 van vorige week. De DVD Muziek Top 30 lijkt wel een lijst met allemaal live optredens. Van de dertig betreft het zo’n twintig live DVD’s, waarvan de volledige top 10. Terug naar Jan Smit, die nog steeds door de fans op handen wordt gedragen, maar liever de DVD aanschaffen boven de dubbelcd van ‘Live 09’. De presentatie van de DVD vond plaats op 28 april in een bioscoopzaaltje, waar de volledige DVD werd vertoond, natuurlijk in het bijzijn van Jan zelf, die per helikopter was gekomen.

1 opmerking:

  1. Live albums lopen toch nooit zo goed? Iedereen wil er toch ook iets bij te kijken hebben. Dus daarom doen de live dvd's het beter.

    BeantwoordenVerwijderen