dinsdag 23 juni 2009

Flinke namen: net zo goed als the Beatles

Flinke namen: Als zij langsloopt (76)

Het is heel hinderlijk als je een deuntje hoort, maar het niet kan thuis brengen. En dus roepen we jullie hulp in. In ‘Als ze langsloopt’ van Flinke namen, zit een sample van een nummer van Rubén Blades & Willie Colon. Alleen welke? Weet jij het, laat het dan even weten. Alvast bedankt! Het is de tweede keer dat een nummer van Rubén Blades belandt in een hitsingle. In 2006 was ‘Broad daylight’ van Gabriel Rios, gebaseerd op het nummer ‘Plástico’ van Rubén Blades.

Flinke namen is het hiphop collectief van YouSef (=Yousef Gnaoui ,bekend van zijn samenwerking met DIO), MC Fit (=Glen Faria), DJ the Flexican (=Thomas Goethals) en
Murth the man-o-script (= Murth Mossel). Ze bestaan zo’n vier jaar en vinden zichzelf de beste muziekgroep sinds the Beatles! YouSef: “Mensen moeten het horen om te ontdekken dat the Beatles niet de enige gigantische groep op de wereld zijn. Wij zijn de beste muziekgroep sinds hun bestaan. Ik ben erg fan van the Beatles, het is leuk om lekker te overdrijven.” Of ze overdrijven, kun je zelf horen op hun album ‘Superstuntwerk’, waarvan afgelopen donderdag de relaseparty was, en dat nu in de winkels ligt.

2 opmerkingen:

  1. Mijn Shazam op de iPhone herkent Y Deja erin. Vanaf 2m49 in onderstaande link duidelijk te horen:

    http://www.youtube.com/watch?v=DsVsrBdFyoQ#t=2m49s

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, dat zocht ik! Het valt echt op in het nummer. Ik had diverse stukjes van nummers afgeluisterd, maar daar zat het niet bij. Tof dat je reageert Royalprop, want ik wil graag volledig zijn in de berichtgeving.

    BeantwoordenVerwijderen