zondag 28 februari 2010

Alicia Keys komt met eigen versie

Alicia Keys: Empire state of mind (part II) Broken down (6) *** hoogste eersteweeks ***

Toen eind december het album ‘The element of freedom’ van Alicia Keys uitkwam, was al snel duidelijk dat ‘ Empire state of mind (part II) Broken down ’, het favoriete nummer was. De track werd direct veel gedownload, dus een officiële single kon niet uitblijven. Alleen moest dat niet te snel gebeuren, want ‘Empire state of mind’ van Jay-Z featuring Alicia Keys, stond nog hoog in de hitlijsten. Bij ons bereikte het nummer begin dit jaar de tweede plaats.

Op 13 januari was het eindelijk zover en maakte Alicia bekend dat haar versie van ‘Empire state of mind’, ook op single zou uitkomen. Volgens Alicia is het nummer sterk en kwetsbaar tegelijk. De kracht komt van de muziek en de trommels die agressief klinken, het kwetsbare van haar stem. De afgelopen week is gebleken dat haar versie zeer gewaardeerd wordt, want alle downloaders belonen haar met een eersteweeks notering op #6.

Alicia Keys is niet de eerste die met hetzelfde nummer maar dan in een andere uitvoering, een notering krijgt. Do ging haar in 2003 al voor met ‘Heaven (Yanou’s candlelight remix) en ‘Heaven (unplugged)’, beide goed voor een vierde plaats. Zij stond zelfs twee weken achtereen met beide versies in de top 10.

val

‘Loop met me over zee’ van de 3js, de hoogste eersteweeks vorige week, zakt deze week van de zevende naar de negentiende plaats. Laten we hopen dat Alicia Keys volgende week niet ook zo’n val maakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten