zondag 28 februari 2010

Oud plaatwerk van Wesley toch uitgebracht

Wesley: You raise me up (1) *** derde week op #1 ***

Vorige week verloor Wesley na twee weken de eerste plaats aan ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’ van Sieneke. Deze week zijn de rollen omgedraaid en staat Wesley met ‘You raise me up’ boven Sieneke en staat het nummer voor de derde week op de eerste plaats van de Single Top 100. Het is wel direct zijn laatste week, want afgelopen vrijdag is ‘Leef nu het kan’ van Jan Smit uitgekomen en daar kan zelfs Wesley niet tegenop!

huldiging

Vorige week zondag, 21 februari, werd Wesley gehuldigd in Leiden, zijn woonplaats. Honderden fans waren, ondanks de regen, naar het 5 meiplein gekomen, waar hij uit handen van burgemeester Lenferink de zilveren herinneringspenning van de gemeente Leiden kreeg. Vervolgens gaf hij een optreden, waarna menig fan zijn net aangekochte cd-single à € 3,99 liet signeren. Die verkopen zullen mede hebben bijgedragen aan de terugkeer naar #1.

graantje meepikken

Voordat Wesley aan Popstars deelnam, had hij al met Benelux records een contract afgesloten voor twee jaar met een optie voor nog eens twee jaar. In 2009 liep het eerste deel af en dacht Wesley zonder problemen mee te kunnen doen aan Popstars. Maar nu hij gewonnen heeft, willen John Semerel en Ton van Gils van Benelux records de optie alsnog verzilveren. Volgens Wesley heeft hij sinds het contract afliep niets meer van de twee vernomen en vind het dan alles behalve leuk. “Zoiets kun je niet maken!”

Maar de heren zijn niet gevoelig voor de opmerkingen van Wesley en brengen het nummer ‘Met tranen in je ogen’ gewoon uit op single, dat gevolgd zal worden door een volledig Nederlandstalig album ‘Gewoon Wesley’. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot, want Wesley heeft door zijn deelname aan Popstars, een contract gesloten met Publishing en Licensing B.V., de uitgever van SBS6. Toen die hoorden van het oudere werk, sommeerden ze Benelux records om de release niet door te zetten.

release gaat door

Semerel en van Gils zeggen echter dat SBS geen juridische gronden heeft om het uitbrengen van de single en album te dwarsbomen. De heren zetten de release dan ook door, om, volgens eigen zeggen, de gemaakte kosten à € 8.000,-- terug te verdienen. Het contract dat Wesley later heeft gesloten, doet daar volgens hen niets aan af. De single is sinds donderdag te downloaden op de site van Beneluxrecords.

Nu is het afwachten of SBS6 voet bij stuk houdt en juridische stappen zal ondernemen. We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden! De deal met SBS6 houdt ondermeer een Nederlandstalig album in, dat tegen de zomer moet uitkomen. Maar eerst, op 19 maart, verschijnt een Nederlandstalige single.

Wesley vs Wesley

Maar er speelt nog meer rond de winnaar van Popstars 2010. Er is namelijk nog een andere Wesley, uit Tilburg, die ook Nederlandstalige liedjes zingt en al hits heeft gescoord. Remco Liet, de manager van deze Wesly is dan ook helemaal niet blij met de plannen van de winnaar van Popstars, om na ‘You raise me up’, verder in het Nederlands te gaan zingen. Volgens Liet is het onverstandig dat twee artiesten met dezelfde naam, dezelfde soort Nederlandstalige muziek maken. Maar, stellen ze, “We gaan uit van de kracht van onze Tilburgse Wesley die veel bekender is”. die vind dat ‘iedereen moet maar doen wat ze willen doen: ik zing gewoon verder’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten