zondag 7 maart 2010

Oproep Angela Groothuizen heeft succes

Angela Groothuizen: Bier en bitterballen (81)

Op vrijdagavond kun je haar zien als juylid en coach van de deelnemers aan X-factor. De huidige afleveringen zijn al eerder opgenomen. En dus heeft ze tot april alle tijd om met haar muzikale show ‘Label’, op te treden in de theaters. Angela Paula Groothuizen (Alkmaar, 28 september 1959) werd bekend als zangeres bij de Dolly dots, waarmee ze tussen 1979 en 1987, 26 hits scoorde. De tekst van ‘S.T.O.P.’ (#7 in 1982), is van haar hand. Na de Dolly dots studeert ze muziek en schrijft onder andere liedjes voor Kinderen voor kinderen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en samen met Ruud Mulder van Spargo, vormt ze het duo Angela & the Rude, waarmee ze tussen 1989 en 1993 drie hits scoort. Vervolgens maakt ze diverse tv-programma’s, waaronder ‘De uitdaging’ en ‘Wie is de Mol?’. Met verschillende theatervoorstellingen trekt ze door het land.

In 2008 brengt Angela de cd ‘Melk en honing’ uit, dat drie weken genoteerd staat. Van dat album komt het nummer ‘Bier enb bitterballen’, waarmee ze haar eerste solohit scoort. Het is niet geheel toevallig dat het nummer deze week binnenkomt, want Angela is daar zelf debet aan.

oproep

Op haar eigen site plaatste ze een oproep om haar de Single Top 100 in te krijgen. “De release van de cd ‘Melk en honing’ is al anderhalf jaar geleden maar desondanks wordt de single (‘Bier en bitterballen’) goed opgepikt. Maar het kan beter en dat lukt als we erin slagen de Single Top 100 in te krijgen. Dat kost verrassend weinig moeite, als de single in de komende twee weken 280 keer wordt gedownload is het al zover.” Als tweede track is gekozen voor de Nederlandstalige versie van het Leonard Cohen nummer ‘Halleluja’. Het is haar eerste (solo) hit sinds ‘Back to the real world’ van Angela & the Rude (#60) in 1992.

eerbetoon

‘Bier en bitterballen’ is een ode aan de in 2006 overleden cabaretier Bert Klunder. Toen Angela afgelopen vrijdag hoorde dat ‘Bier en bitterballen’ was binnengekomen in de Single Top 100, gaf ze als reactie: “Het nummer gaat over het verlies van een vriend. Ik ben heel erg blij dat het lied in de hitlijst staat, gezien het genre is dit niet zo voor de hand liggend. Het geeft me een heel goed gevoel.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten