zondag 7 maart 2010

Voor Brandi Russel is er leven na RED!

Brandi Russell: Broken doll (82)

Op #2 staat ‘You raise me up’ van Wesley, winnaar van Popstars 2010. RED!, de eerste winnaar van deze talentenjacht in 2008, heeft zich op 29 januari 2010, nog voor de finale van Popstars, opgeheven. In hun korte bestaan, 19-12-2008 tot 29-1-2010, namen ze drie singles op, waarvan twee een hit werden: ‘Conga’ (#42 in 2009) en ‘Step into the light’ (#1 in 2008 en #70 in het jaaroverzicht 2009). Naast Steffie Zoontjes en Déon Leon, maakte ook Brandi Russell deel uit van RED! Hoewel ze een contract voor vijf jaar hadden met Warner music, is dat dus na ruim één jaar al ontbonden.

Diezelfde Brandi Russell (Kentucky, 31 mei 1982) komt nu met ‘Broken down’, haar eerste solosingle. Zo’n zes maanden geleden besloot ze om solo te gaan, maar ze moest nog wel even het Popstars-contract uitdienen. Bij het aantreden van Wesley, de nieuwe Popstar, was het eindelijk zover. Na besprekingen met diverse partijen ging ze uiteindelijk in zee met Diesel joy records, ondermeer van Koot! en die Twa.

Brandi kwam zelf met het idee voor ‘Broken doll’, Diesel joy records kwam met de beat, en vervolgens schreef Brandi zelf de tekst en produceerde het nummer mee. Ook het verhaal van de videoclip, dat zich afspeelt op een kasteel in België, heeft ze zelf bedacht. Wat de titel wordt van de volgende single is nog niet bekend, wel dat deze al in februari is opgenomen. In mei volgt een heel album. Even daarvoor, op 30 april, Koninginnedag, treedt Brandi op in Woerden.

solocarrières

Déon, die op zijn blog bekendmaakte dat RED! was opgeheven, laat weten dat er geen sprake is van ruzie. Hij is net terug van een vakantie naar Curaçao en werkt, na Brandi, ook aan een solocarrière bij Wallboomers music. Steffie is na een korte oriëntatieperiode met een eigen band op pad. Onder de naam Steffie&Band, had ze op 6 februari haar eerste optreden in Café de Balken in Uitgeest. Ze spelen oude en recente nummers.

1 opmerking:

 1. Brandi , fantastische Zangeres!! ik kan niet anders zeggen....

  Ook DEWI zit nu bij DIESEL JOY RECORDS.

  En KOOT! komt ook met een 2e plaat, hij zwerft al rond op youtube :

  http://www.youtube.com/watch?v=AjsxfNMdoEU


  Groeten,

  Paul

  BeantwoordenVerwijderen