zondag 4 juli 2010

Partysquad hersteld van zwaar auto-ongeluk

Partysquad vs Afrojack: A msterdamn (86)

Speed, koffieshops, berovingen, drank, de wallen etc., het komt allemaal langs in de videoclip van ‘A msterdamn’ van Partysquad vs Afrojack. Het beeld dat anderen vaak van Amsterdam hebben, wordt met deze videoclip meerdere keren bevestigd. Zelf zeggen de makers dat het een ode aan de stad Amsterdam is, maar dat is vast een grap. Wat geen grap was, was het ongeluk dat DJ Jerry (Jerry Leembruggen) en MC Ruben (Ruben Fernhout) op 22 september 2008 hadden. In de bergen in Ibiza raakte de auto waarin Jerry zat, betrokken bij een ernstig ongeluk. Jerry werd geopereerd en na de operatie zo’n twee weken in slaap gehouden. Daarna moest hij alles weer opnieuw leren: lezen, schrijven, de werking van een computer en zelfs sex! Bovendien was hij herinneringen over zijn eigen leven kwijt, zoals de geboorte van zijn kinderen.

nieuw begin

Via een uitgebreid revalidatieprogramma, waarbij hij veel heeft moeten oefenen en stapels boeken lezen, is hij weer redelijk hersteld. Wat muziek betreft kende Jerry zijn eigen nummers niet meer en heeft hij weer moeten leren platen draaien. Op 21 juni was er een comeback party en stond Jerry voor het eerst weer achter de draaitafels. Daarna zijn ze aan een tournee begonnen van zes weken door Suriname, Spanje, Italië, Griekenland, Curaçao en Aruba. Daarna wil Jerry samen met Ruben terug naar de plek van het ongeluk, om alles daar voorgoed een plek te geven en daarna een nieuw begin kan maken. Jerry denkt dat de nieuwe Jerry een beter persoon is dan de oude. Jerry: “Andere dingen zijn nu belangrijk. Mijn vriendin, de kinderen en mijn familie bijvoorbeeld. Ik hoef niet persé rijk meer te worden.”

Op ‘A msterdamn’, afkomstig van ‘Total los mix deel 3’, werkt the Partysquad samen met Afrojack, het alter ego van Nick van der Wall, geboren en getogen in Spijkenisse. Op zijn vijfde begon hij met pianospelen en op zijn elfde maakte hij met behulp van het computerprogramma Fruity loops zijn eerste eigen muziek. In 2006 gaat hij naar Kreta, waar hij zo’n vijf maanden lang in elke club die hem wil hebben, platen draait. In datzelfde jaar scoort hij een hitje met ‘In your face’ (#60). Het jaar daarop begint Afrojack zijn eigen platenlabel, Wall records. En in 2008 nam hij samen met the Partysquad het nummer ‘Drop down (do my dance)’ op en bereikte de twaalfde plaats.

Overigens is er nog een nummer van the Partysquad uit: ‘Lucky star’, dat ze maakten met DJ Alvaro. Wellicht dat ze dus volgende week met twee nummers genoteerd staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten