zondag 3 oktober 2010

Mooi wark denkt (ook) aan de kinderen

Mooi wark: Daor heb ik schijt an (35) *** hoogste eersteweeks ***

Afgelopen zaterdag, 2 oktober, vond in Schoonoord de ‘Mooi Wark-kindershow’ plaats, waarbij de band optrad voor kinderen, die hen ook mochten imiteren. Zanger William Bossong: “Kinderen hebben over het algemeen te weinig mogelijkheden om Mooi wark te zien. Vandaar dat wij één keer per jaar de ouderen vergeten en speciaal voor de kleintjes onder ons zullen optreden”.

De show maakte onderdeel uit van het jaarlijkse Siepel festival, waarbij ook andere bands optreden zoals Bzb en de WC experience. Tijdens de ‘Reet-troshow’ ’s middags, waarbij het de fans vooral gaat om oud materiaal van Mooi wark, traden ook nog eens ABBA gold, Peter Koelewijn, Maywood en Rolling stones uitgevoerd door de band Gimme shelter, op. Het was nog lang onrustig in Schoonoord …

3x anders

Met ‘Daor heb ik schijt an’ is Mooi wark toe aan hun dertiende hit. Het nummer is origineel van Johnny Cash en heet ‘Folsom prison blues’, afkomstig uit 1955. Cash schreef het nummer in 1951 na het zien van de film ‘Inside the walls of folsom prison’. Mooi wark maakte er van ‘Daor heb ik schijt an’. Al eerder bleken ze ergens ‘schijt’ aan te hebben. Dat was in ‘Schijt aan regels’ (#45 in 2008) en ook een cover. Van de dertien hits waren drie niet origineel van Mooi wark. De derde was ‘Warkende helden’ (#31 in 2009), origineel ‘Working class hero’ van John Lennon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten