zondag 3 oktober 2010

Ambacht kan op zoek naar eigen voorprogramma

Ambacht: Voorgoed zo mooi (96)

Voor Ambacht begon het zo’n tien jaar geleden. Jorn Roodbol en Eric Weterings (beide zang en gitaar) kennen elkaar van het Dongemond college in Raamsdonksveer. Beide zijn geïnspireerd door de muziek van the Beatles, toch zijn ze Nederlandstalige nummers gaan schrijven. In 2005 voegden Roy Koopmans (piano/gitaar) en Jordy van Drunen (drums/percussie en de neef van Roy) zich bij de twee. Inmiddels maakt ook Dennis Toebak (basgitaar/zang, maar van oorsprong gitarist) deel uit van de groep. Met zijn vijven brengen ze ook vijf verschillende muzieksmaken mee. In mei 2007 deed Ambacht mee aan de Van eigen bodem Nederpopprijs, waarbij ze tot de finale kwamen. Het jaar daarop stond de band in het voorprogramma van Trijntje Oosterhuis, de Dijk en IOS.

Abel

Eind 2008 begonnen ze met de opnames van het album ‘De roes’, die begin 2009 werden afgerond. Gedurende het hele opnameproces kregen ze steun van Joris Razenberg (zanger Abel), die het album produceerde. Niet vreemd dus dat Ambacht op 22 oktober in poptempel Mezz in Breda, het voorprogramma verzorgd van Abel, dat dan hun nieuwe album ‘12 uur’ presenteert. Maar het zal niet lang meer duren, eer Ambacht op zoek moet naar een eigen voorprogramma!

Voorgoed zo mooi’ namen ze al in 2008 op voor een EP. Het nummer is nu opnieuw ingespeeld met strijkers, de klarinet is ingewisseld voor een piano. Het album ‘De roes’ is sinds 27 augustus te koop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten