maandag 31 januari 2011

P. Daddy komt met nieuw project

Diddy dirty money featuring Skylar Grey: Coming home (61)

Wij lopen een beetje achter op de Amerikaanse releases. ‘Coming home’ van Diddy Dirty money featuring Skylar Grey is daar al de vierde (!) single van het album ‘Last train to Paris’, dat op 13 december 2010 verscheen. De drie andere singles, ‘Angels’ feat. The Notorious B.I.G. & Rick Ross, ‘Hello good morning’ featuring T.I. en ‘Loving you no more’ featuring Drake, hebben daar echter niet veel gedaan. Dus wellicht dat ze daarom hier niet eens zijn uitgebracht. Met ‘Coming home’ schiet Sean Combs, alias Puff Daddy eh P. Diddy, weer in de roos, want overall wordt het nummer omarmd.
Niet in de laatste plaats door Diddy Dirty money, het nieuwste project van P.Diddy, rond de twee zangeressen Dawn Richard en Kalenna Harper. Dawn Angeliqué Richard (New Orleans, 5 augustus 1983), was tot eind 2009 zangeres bij Danity Kane, ontstaan in 2005 in het programma ‘Making the band’. Bij ons bekend als ‘Alles voor de band’, dat in 2000 de groep Follow that dream opleverde, waar ook de broertjes Saunders deel van uitmaakten. (zie ook onder #1). Dawn heeft het zingen niet van een vreemde, haar vader Frank maakte deel uit van de funkband Chocolate milk en haar moeder runde een dansschool, waar Dawn het zingen en dansen beoefende.

Omdat haar vader militair was, groeide Kalenna Harper (Philadelphia, Pennsylvania, 13 augustus 1982) overal en nergens op, waardoor ze in aanraking kwam met diverse soorten muziek. Ze groeide uit tot een gerenommeerd singer-songwriter, die nummers schreef voor onder anderen Christina Milian, Charlotte Church en Aretha Franklin. In 2008 lekte het nummer ‘Kaboom’ uit, waarin ze een duet zingt met Lady Gaga. Nog dit jaar komt Kalenna met haar debuutalbum, een eigen kledinglijn en haar autobiografie, want ze is al 28 jaar!

Naast Diddy Dirty money, doet ook nog Skylar Grey mee op ‘Coming home’. Grey heet in het echt Holly Hafermann en vormde samen met haar moeder op jonge leeftijd, het folkduo Generations. Op haar vijftiende begon Holly haar eigen bandje en werkte samen met diverse jazzmuzikanten. In 2003 verhuisde ze naar Los Angeles, nam een demo op en kwam onder contract bij Machine stop recordings, het label van Brad Delson, de gitarist van Linkin park.

Op datzelfde label verscheen het nummer ‘Where’d you go’ van Fort minor featuring Holly Brook and Jonah Matranga (#15 in 2006). In datzelfde jaar bracht Holly haar debuutalbum ‘Like blood like honey’ uit. Twee jaar later, in 2008. vertrok ze bij het label. Holly schreef mee aan onder anderen ‘Love the way you lie’ van Eminem & Rihanna, waarop ze ook nog piano speelt en te horen is en ‘Coming home’. Eind 2010 verscheen de EP ‘O’dark: Thirty EP’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten