vrijdag 4 februari 2011

Hitflits: Adele maakt wederom dubbelslag

Vorige week kwam het album ‘21’ van Adele overweldigend binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Deze week blijft het daar nog steeds met een groot overwicht staan, waarover zo dadelijk meer.

Ze voert echter niet alleen de scepter over de albumlijst, ook de Single Top 100 voert ze aan. ‘Rolling in the deep’ stijgt in de tiende week van de tweede naar de eerste plaats. Op 11 december 2010 stond het nummer daar ook al een weekje. Of ze het dit keer langer zal volhouden, hangt onder andere van Bløf en de 3js af. Bløf komt met het nummer ‘Beter’ binnen op #17 en de 3js met ‘Je vecht nooit alleen’ is de hoogste eersteweeks op #5.

‘Je vecht nooit alleen’ was afgelopen zondag zowel volgens de vakjury (28%) als de publieksjury (63%) het beste liedje, waarmee het trio op 12 mei ons land zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Düsseldorf, maar dan waarschijnlijk wel in het Engels. Vandaag verschijnt een speciale versie van hun album ‘Dromers en dwazen, de zogenaamde limited Songfestival edition, met als extra alle vijf nummers die ze tijdens het Nationale Songfestival zongen.
Dankzij alle aandacht rond de 3js, gaat ‘Geloven in het leven’ op herhaling op #74 en stijgt ‘Wat is dromen’ van de 3js & Ellen ten Damme, in de 21ste week van 72 naar #29. Morgen, zaterdag, staan de 3js een uur lang in het TROS Muziekcafé, live op Radio 2 tussen 4 en 6 uur.

De andere eersteweeks noteringen zijn:
#13 Tim Douwsma: Winter voor twee
#38 R.i.o.: Like I love you
#43 Kypski & Slemper feat. Monks: Breaking the vow of silence
#82 Go back to the zoo: Beam me up
#83 Mirco: Allemaal even kut ...
#84 Edsilia Rombley: Geef je over
#88 Grad Damen: Santa Maria
#91 Diggy Dex feat. Jenny Lane: Dezelfde spijt
#92 Lola kite: Everything’s better
#97 Lucy Iris: Dear diary

Zoals gezegd blijft ‘21’ van Adele #1 in de Album Top 100. Vorige week was het overwicht op de #2, ‘Doo-wop & hooligans’ van Bruno Mars, 92%. Een overwicht dat voor het laatst werd geboekt op 27 november 2010 door Marco Borsato met ‘Dromen durven delen’. GfK Dutch Charts, de instantie die de hitlijsten samenstelt, liet weten dat het album van Adele de volledige Album Top 100 had uitverkocht. Dat wil zeggen dat er van het #1-album meer exemplaren zijn verkocht dan van de 99 overige posities samen!

Het overwicht deze week van ‘21’ op de #2, nog steeds ‘Doo-wop & hooligans’ van Bruno Mars, is bijna ruim 87%, ongekend hoog voor een tweede week. Haar eerste album ‘19’ blijft ook deze week #1 in de Backcatalog Top 50, de lijst met oudere albums. En in de Combi Album Top 100, de lijst met alle albums (recent, ouder en verzamel), passeert ‘19’, het album van Bruno Mars en stijgt naar de tweede plaats, waarmee Adele dus de eerste twee plaatsen in die lijst bezet!

#1 in de single en albumlijst betekent een dubbelslag voor Adele. De voorlaatste artiest die eenzelfde hitfeit op haar/zijn naam zette, was … Adele zelf! Op 25 april 2009 steeg gelijktijdig haar single ‘To make you feel my love’ en album ‘19’ naar de eerste plaats.

Sinds 4 november 2010 heeft de Belgische groep Hooverphonic een nieuwe zangeres, Noémie Wolfs. Zij is inmiddels de vijfde zangeres van de groep rond Alex Callier en Raymond Geerts. Noémie volgt Geike Arnaert op, die op 10 oktober 2008 de band verliet voor een eigen carrière. Met haar mannen nam Noémie het album ‘The night before’ op, dat binnenkomt op #77.

Over naar de andere eersteweeks noteringen:
#10 Helemaal Hollands: Omdat ie zo mooi is
#14 Dazzle kid: Fire needs air
#26 George Michael: Faith – special edition
#33 Alex Morph: Hands on armada
#34 Gerry Rafferty & Stealers wheel: Collected
#78 Marianne Faithfull: Horses and high heels
#94 Teitur: Let the dog drive home
#95 Charles Bradley: No time for dreaming
#98 Big time rush: B.t.r.

Na het weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman, waarin je alle feitjes te weten komt achter de hits van deze week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten