maandag 12 november 2012

Signeersessies helpen Jan Smit terug op #1

Jan Smit ft. Roos van Erkel: Sla je armen om me heen (1)         *** terug op #1 / tweede week op #1 ***

Op 20 december, over ruim een maand, gaat ‘De bokser’, met in de hoofdrol Jan Smit als boxer Vincent en Roos van Erkel als zijn vriendin Eva, in première. Zolang zal ‘Sla je armen om me heen’, dat na een afwezigheid van één week, terug is op #1, het niet volhouden. Ook al is het weer voor één week, daarvoor moest Jan wel flink aan de bak!

instores

In de afgelopen week, heeft Jan Smit in drie dagen tijd zes instores gegeven waar fans hun cd-single konden laten signeren. De eerste vier leverden nog niet de eerste plaats op, ‘Skyfall’ van Adele was nog net iets sterker. Maar de laatste twee, in Rotterdam en Alphen aan de Rijn, gaven de doorslag en zorgen dat ‘Sla je armen om me heen’, zo’n 11% voor blijft op Adele, dat nog steeds het meest gedownloade nummer is. Sterker, Jan en Roos staan slechts op plek 3 in de Download Top 50, want ook ‘Let her go’ van Passenger is vaker gedownload.

3 duetten

Voor Jan Smit is het de derde keer dat een single van hem terugstijgt naar de eerste plaats en in alle drie de gevallen ging het om een duet. De eerste keer was in 2009 met ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ dat hij zong met Damaru. Na vier weken moest het duo een ander duo voor laten gaan: Nick en Simon met ‘Lippen op de mijne’. Daarna moest het nummer weer een weekje wijken, vanwege ‘Three days in a row’ van Anouk, waarna het weer terugsteeg naar #1

De keer daarop was vrij recent, in juni van dit jaar. Jan zong toen het nummer ‘Echte  vrienden’ met Gerard Joling, dat na twee weken even ruimte moest maken voor een EK-nummer: ‘Samen’ van René Froger. Vervolgens bleef ‘Echter vrienden’ nog twee weken bovenaan staan. Dat zal ‘Sla je armen om me heen’ waarschijnlijk niet lukken, want de instores zijn voorbij en mede dankzij de film die allerlei records breekt, verkoopt de download van ‘Skyfall’ stukken beter. Of pakt Passenger de eerste plaats? Want uit The voice of Holland, dat afgelopen vrijdag van start is gegaan met de live shows, komt (nog) geen enkele bedreiging. Vrijdag weten we wat het geworden is en dan lees je het in een nieuwe Hitflits.

DVD

Afgelopen week werd bekend dat er van zijn jubileumconcerten in Ahoy (Jan zit 15 jaar in het vak), ook een DVD zal verschijnen. Dus tegen die tijd kan hij weer een #1-notering bijschrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten