zondag 15 september 2013

Coldplay werkt aan zesde album

Coldplay: Atlas (theme from ‘The hunger games: Catching fire’) (3)

Je zou het misschien niet verwachten, maar er is een overeenkomst tussen ‘Wait for me’ van Kings of Leon (op #59) en ‘Atlas’ van Coldplay (op #3). Dat is de 3FM Megahit. Elke woensdagmiddag buigen de 3FM dj’s zich gezamenlijk over de keuze van de nieuwe Megahit. Vorige week kwam daar ‘Wait for me’ van Kings of Leon uit naar voren.

lek

Donderdagnacht lekte ‘Atlas’, de nieuwe single van Coldplay uit op internet, terwijl het nummer pas vrijdag aan het einde van de middag voor het eerst te horen zou zijn, te laat dus voor de Megahit, die altijd op vrijdagmiddag bekend wordt. Nu het nummer al was vrijgegeven, besloot één van de dj’s een belronde te doen langs zijn collega’s. Zo’n nummer kon je toch niet laten liggen? Al snel wist hij de anderen te overtuigen, om in plaats van het nummer van Kings of Leon te kiezen voor Coldplay. Daarmee scoort de Britse groep de elfde Megahit in de historie. Dat zijn er met de Megahit van deze week, ‘Wigger’, vijf minder dan Anouk.

triologie

‘Atlas’ is geen normale single van Coldplay. Het is het thema van de film ‘The hunger games: Catching fire’, die op 21 november in de bioscopen gaat draaien. De film is gebaseerd op het boek ‘’Catching fire’ uit 2009, de tweede uit ‘The hunger games triolgy’, van de Amerikaanse schrijfster Suzanne Marie Collins. De derde is ‘Mockingjay’ uit 2010.

fan

Het verzoek voor ‘Atlas’ kwam van de producers van de film The hunger games: Catching fire’. Zij wisten dat zanger Chris Martin fan is van de triologie en zijn dan ook zeer vereerd dat Coldplay, één van de muzikale rockiconen van deze tijd, het nummer uitsluitend voor de soundtrack heeft geschreven. ‘Atlas’ komt dus niet op het zesde Coldplay album te staan, waaraan de groep werkt. Zeker is dat de titel daarvan eenvoudiger wordt dan het voorgaande album ‘Mylo Xyloto’ uit 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten