vrijdag 20 september 2013

Hitflits: zesde #1 voor Jannes; Avicii weer terug op #1

“Ik ben ontzettend dankbaar voor wat ik mag doen, wat ik me heel goed besef is dat ik dat niet kan zonder mijn fans en natuurlijk ook de mensen achter de schermen. Wij vieren het leven... maar het leven vieren doen we wel samen!” Aldus zanger Jannes Wolters na afloop van de jaarlijkse fanclubavond in de Bonte Wever in Assen op zaterdag 7 september.
De avond gold tevens als presentatie van zijn album ‘Wij vieren het leven’, net als voorganger ‘Op volle kracht’ in 2011. Officieel kwam het nieuwe album vorige week vrijdag uit, maar de fans konden het die avond al mee naar huis nemen en die verkopen tellen gewoon mee voor de notering. Bovendien krijgt de koper van de cd er een DVD bij met clips en unieke backstage beelden van de reis naar Denemarken.

‘Wij vieren het leven’ is na ‘Als het zonnetje schijnt’ (2005), ‘Laat me vrij …’ (2006), ‘Mijn naam is … Jannes’ (2007), ‘De nieuwe van …’ (2009) en ‘Op volle kracht’ (2011), het zesde #1-album van Jannes. Overeenkomst tussen de zes? Ze stonden allen één week bovenaan, want ook ‘Wij vieren het leven’ zal het niet langer volhouden. Vandaag is ‘Mechanicall bull’ van Kings of Leon verschenen, dat wel eens het eerste #1-album van de band kan worden.

Op ‘Wij vieren het leven’ werkte Jannes weer samen met Emile Hartkamp en Norus Padidar. Jannes: “Zij weten iedere keer weer hoe ze dat wat ik in mijn hoofd heb, moeten vertalen naar liedjes die helemaal passen bij hoe ik ben.”

TOP 3

1 E.W. Jannes: Wij vieren het leven (eerste week)
2 E.W. de Staat: I_con ('Machinery' kwam in 2011 op #4 binnen)
3  (2)   Ancora: Vrij als de wind, morgenavond zendt de TROS een special rond Ancora uit

‘AM’ van Arctic monkeys, vorige week op #1, zakt naar de 5e plaats. In de Britse hitparade blijft het album wel de bovenste beste.

En weer wordt de Album Top 100 overspoeld door nieuwe albums, deze week weer 18 stuks, waarvan je er al 2 weet. Hier volgt het restant:
#4 Avicii: True
#6 Acda en de Munnik: Alle singles
#8 Jack Johnson: From here to now to you
#28 Ørjan Nilsen: No saint out of me
#22 Elton John: The driving bird
#35 Elvis Costello & the Roots: Wise up ghost
#37 White slice: Antarctica
#41 Steed: Tomorrow is never young
#53 Mark Lanegan: Imitations
#62 Manic street preachers: Rewind the film
#63 Bill Callahan: Dream river
#71 Roel van Dalen: Alles gaat voorbij
#73 Carcass: Surgical steel
#77 Tony Joe White: Hoodoo
#79 Thomas Dybdahl: What’s left is forever
#92 Sheryl Crow: Feels like home

SINGLES

Tot donderdag leek er geen vuiltje aan de lucht voor ‘Fields of gold’ van Voice-kandidaat Coosje Smid. Met een verschil van ruim 10% stond een #1-hit in de weeklijst niets meer in de weg. Maar het liep anders af, want vanaf donderdag begon ‘Wake me up!’ van Avicii aan een nieuwe opmars en stijgt terug naar de eerste plaats. Aanleiding is zijn album ‘True’ dat deze week uitkwam en zorgt voor de toegenomen belangstelling voor zijn zomerhit. ‘Wake me up!’ staat nu in totaal voor de elfde week bovenaan de Single Top 100. Meer over Avicii in de nieuwe Megaman.

‘Fields of gold’ is al diverse keren gecoverd, onder andere in 1996 door Eva Cassidy, die dankzij de versie van Coosje, binnenkomt op #66. Daarnaast gaat de originele versie van  Sting op herhaling op #76. De versie van Coosje is op het laatst nog ingehaald door Avicii,  DVBBS & Borgeous en Neils Geusebroek, waardoor ze genoegen moet nemen met een vierde plaats.

TOP 3

1  (2)   Avicii: Wake me up! (elfde week)
2 (16)  DVBBS & Borgeous: Tsunami
3  (4)   Niels Geusebroek: Take your time girl (live @Ruud de Wild 538)

‘Oops … I did it again’ van Julia van der Toorn, dé verrassing van twee weken geleden tijdens de blind auditions, zakt naar de 14e plaats.

Flink doorgestegen is ‘Wrecking ball’ van Miley Cyrus. De videoclip is inmiddels bijna 130 miljoen (!) keer bekeken. Mede door deze spraakmakende clip ging ‘Wrecking ball’ vorige week op herhaling op #28 en stijgt deze week door naar #15.

trio singles kompleet

Gordon stond al met twee nummers genoteerd, ‘Kom eens dichterbij’ (op #9 van 64) en ‘ Liefde overwint alles’ (op #18 van #80). Daar komt deze week nog eentje bij: ‘So this is me’ (titelsong ‘Hotter than my daughter’) op #30. En daarmee is het trio singles kompleet. In november verschijnt zijn nieuwe album ‘Liefde overwint alles’.

Het restant eerste weeks noteringen volgt nu:
#16 Anouk: Wigger
#45 Britney Spears: Work bitch
#52 Joey Hartkamp: Geen nacht meer zonder jou
#68 Maejor Ali feat. Juicy J & Justin Bieber: Lolly
#70 Birdy: Wings
#84 Gabriello: Hemel zonder tijd
#86 Anna Kendrick: Cups
#88 Passenger: The wrong direction
#97 the Gregory brothers: Jabba the hutt

Tot zover deze Hitflits. Na het weekend staat er weer een nieuwe Megaman voor je klaar. Maar morgenmiddag kun je op de nieuwspagina van 3FM al de albumflitsen lezen. De volledige lijsten vind je op Dutch Charts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten