vrijdag 6 september 2013

Hitflits: vierde seizoen The voice of Holland levert eerste hits

Een week geleden startte het vierde seizoen van The voice of Holland. Elf talenten dienden zich aan, waarvan acht in ieder geval verzekerd zijn van de volgende ronde, the battles. Van die acht lukt het er vier de aandacht van de kijker langer dan één tv-avond vast te houden, want ze komen de Single Top 100 binnen. ‘Redemption song’ door de 40-jarige Mitchell Brunings, is de hoogste en komt binnen op de derde plaats. Dankzij the Voice scoort het origineel van Bob Marley & the Wailers uit 1980 voor het eerst, zij het veel te laag, op #89.

TOP 3

1  (1)   Avicii: Wake me up! (tiende week)
2 E.W. Niels Geusebroek: Take your time girl
3 E.W. Mitchell Brunings: Redemption song
‘You make me’, de nieuwe single van Avicii, komt binnen op #66.

Niels Geusebroek, één van de grote favorieten uit de tweede editie van the Voice, scoort met ‘Take your time girl’ op #2, zijn zesde notering. Het nummer kwam vorige week donderdag  tot stand in het programma van 538-dj Ruud de Wild. Meer daarover in de nieuwe Megaman.

De andere Voice-hits zijn de volgende:
#10 Wudstik: Omarm (het origineel van Bløf, #6 in 2003, gaat op herhaling op #70)
#80 Shirma Rouse: Imagine
#94 Maghen Hilgersum: Oh mio babbino caro / Vrede

dubbele #1-hit voor Roar

Bij ons klimt ‘Roar’ van Katy Perry één plaatsje naar #5. Maar zowel in de Amerikaanse als in de Britse hitparade staat het nummer de komende week bovenaan de hitlijsten. In de Amerikaanse is het haar achtste #1, een aantal dat nog maar door vijf andere zangeressen is bereikt. Mariah Carey (18 stuks), Madonna (12), Rihanna (12), Whitney Houston (11) en Janet Jackson (10) waren haar voor.
In de Britse lijst is ‘Roar’ haar vierde #1-hit. Op basis van de cijfers tot en met donderdag, zijn er al 131.745 van verkocht, zo'n 95.000 meer dan van ‘Burn’ van Ellie Goulding, dat de afgelopen drie weken bovenaan stond.

Terug naar onze top 10, waarin nog twee nieuwe noteringen. De eerste is van Pharrell Williams met ‘Happy’ (gestegen van 15 naar #8), de tweede Jason Derulo feat. 2 Chainz met ‘Talk dirty’ (gestegen van 12 naar #9). Voor Pharrell is het na ‘Blurred lines’ van Robin Thicke feat. T.I. (#1) en ‘Get lucky’ van Daft punk (#2), beide in april en mei, zijn derde top 10-hit dit jaar. Voor Derulo feat. 2 Chainz de allereerste top 10-hit!

Over naar de andere eerste weeks noteringen:
#13 Frans Bauer: Doe nou niet
#26 Eelke Kleijn feat. Tres:Or: Ein Tag am Strand
#35 Headhunterz feat. Tatu: Colors
#41 Showtek feat. We are loud & Sonny Wilson: Booyah
#47 Henk Bernard: Hou me nog een keertje vast (geniet van het leven)
#51 Jochem Myjer: La la la Leiden
#71 Mieke feat. Luc van Meeuwen: Samen kunnen we de wereld aan
#79 Naughty boy feat. Emeli Sandé & Professor green: Lifted
#84 Ferry de Lits: Ik wil vanavond
#91 Jeroen van der Boom: Beter laat dan nooit
#97 DVBBS & Borgeous: Tsunami

ALBUMS

TOP 3

1 E.W. Ancora: Vrij als de wind (eerste week)
2  (1)   John Mayer: Paradise valley
3 E.W. Eefje de Visser: Het is

Als Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams, het trio van Ancora, hun album ‘Vrij als de wind’ over een maand hadden uitgebracht, waren ze niet zo hoog geëindigd. Tegen het einde van de zomer zijn de verkopen nog vrij laag en dan kan een albumpresentatie net genoeg zijn om hoger te komen. Maar #1, hadden we zeker niet verwacht, in een week waarin niet minder dan 16 albums binnenkomen. Proficiat heren!

En hier komen dan de resterende eerste weeks noteringen
#5 Gregory Porter: Liquid spirit
#6 Ariana Grande: Yours truly
#9 Nine inch nails: Hesitation marks
#10 John Legend: Love in the future
#29 Tarja: Colours in the dark
#41 Rebzjie: Sjeepsrech
#43 UB40: Getting over the storm
#59 Babyshambles: Sequel to the prequel
#61 Jacky: Living in a lovesong
#66 Original soundtrack: Teen beach movie
#67 Vista chino: Peace
#82 Haken: the mountain
#85 the Winery dogs: the Winery dogs
#97 Bethel music: Tides

Met zoveel nieuwe noteringen zullen we ons dit weekend niet vervelen. Voor de achtergrond bij de 16 albumnoteringen kun je al op zaterdagmiddag terecht op de nieuwssite van 3FM. Voor de 16 singlehits moet je even wachten op de nieuwe Megaman. Die verschijnt na het weekend met daarin onder andere alles over de hit van Jeroen van der Boom die eerst niet mocht en nu wel. De volledige lijsten vind je op Dutch Charts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten