dinsdag 10 september 2013

Canadese broers zetten Tomorrowland op hun kop (zonder er bij te zijn)

DVBBS & Borgeous: Tsunami (97)

‘Een vloedgolf uit de zee die de kuststrook onverwacht overspoelt, veelal veroorzaakt door een zeebeving. Het is een Japanse samenstelling van tsu ('haven') en nami ('golf')’, staat op WikiPedia te lezen op de pagina van Tsunami. De tsunami op tweede kerstdag 2004 in de Indische Oceaan kostte aan zo’n 23.000 mensen het leven.

Anno 2013 bereikt het woord tsunami zelfs de Single Top 100 met het nummer ‘Tsunami’ door DVBBS & Borgeous. We gaan er maar vanuit dat hier bedoeld wordt ‘vloedgolf aan  dancemuziek’.

Tijdens het Belgische outdoor danceevenement Tomorrowland eind juli in Boorn, bleek het nummer al een hit, alleen wist nog niemand wie er achter zat. Een maandje later werd bekend dat het om DVBBS & Borgeous gaat, uitgebracht op Doorn Records, het label van Sander van Doorn.

muzikale broers

 Achter DVBBS (spreek uit: dubbs) zitten de broers Alex (21) en Chris Andre (23) van den Hoef uit Toronto, Canada. De boers begonnen ruim 10 jaar geleden met het maken van muziek. Chris leerde Alex gitaar spelen, en begon zelf in de kelder van hun huis met drummen. Ze experimenteerden met diverse genres, waaronder punk en reggae, maar vonden twee jaar geleden hun heil in de elektronische muziek, waarbij Alex zingt en Chris produceert. Sinds 21 maart 2012 noemen ze zich DVBBS. Hun eerste single was DVBBS feat Hayley Gene: ‘Drvgs’ van de EP ‘Initio’.

Tijdens hun concerten doen ze aan Woozy River Rafting, een vorm van crowdsurfen, waarbij Alex al eens beide enkels blesseerde. Doordat ze tijdens hun concerten vaak het woord woozy gebruiken, namen de fans het over. Inmiddels noemen ze hun muziek ‘Woozy-muziek’.

‘Tsunami’ maakten de Canadese broers met Borgeous, een dj/producer, geboren in Miami, maar nu wonend in Los Angeles. Hij maakte remixen van nummers van Rihanna (‘Pour it up’) met the Catarics en van Ciara (‘Goodies’).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten