dinsdag 10 september 2013

Niels Geusebroek evenaart met echte hartslag zijn grootste hit

Niels Geusebroek: Take your time girl (live @Ruud de Wild, 538) (2)  *** hoogste eerste weeks ***

In 1958 had Buddy Holly het over ‘Heartbeat’. Velen zouden daarna volgen, want het is een geliefd thema om over te zingen. In 1983 zong Chris Rea ‘I can hear your heartbeat’(#25). Maar een echte heartbeat/hartslag had nog nooit een notering behaald. Tot deze week, want in ‘Take your time girl’ van Niels Geusebroek is een echte hartslag te horen, die van de baby van Hannelore Zwitserlood, de zwangere nieuwslezeres bij Radio 538.

Op 22 augustus liet Hannelore de hartslag van haar ongeboren dochter horen, waarop dj Ruud de Wild en zijn sitekick Jelte van der Goot, Neils vroegen een tekst te schrijven. Een week later, op donderdag 29 augustus, kwam hij het nummer zingen in het programma van de Wild.

Bij het horen van het nummer, biggelden de tranen over de wangen van Hannelore en volgden vele, vooral, emotionele reacties van luisteraars. Geen wonder dus dat het nummer is uitgebracht, op #2 binnenknalt, waarmee Niels zijn grootste hit evenaart: ‘Year of summer’ van Wildstylez (#2 in januari). Zijn grootste solohit is ‘Old & wise’ (#13 in 2012), toen hij nog in The voice of Holland zat.

Overigens is het idee om iets met een hartslag te doen in een nummer, niet nieuw. Tijdens haar zwangerschap in 2011, nam Beyoncé de hartslag van haar dochter op. Op 9 januari 2012, twee dagen na de bevalling, gaf vader Jay-Z het nummer 'Glory' vrij op zijn website, waarin de hartslag van dochter Blue Ivy Carter te horen is. ‘Glory’ werd echter geen hit, het nummer van Niels wel en dat is voor het eerst.

2 opmerkingen:

 1. Heartbeat van Don Johnson...?
  En in de intro van Smooth criminal zit de hartslag van MJ zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Sue: Leuk dat je reageert!

  'Heartbeat' van Don Johnson hoort zeker thuis in het rijtje hits met de titel heartbeat. Dat zijn er een hoop. Vergeet ook 'Hartslag' van Ruth Jacott niet.

  Wat de hartslag van MJ betreft, dat wisten we niet. Leuk om te weten. Wij hebben het in ons stuk echter alleen over de hartslag van een ongeboren kind.

  BeantwoordenVerwijderen