dinsdag 10 september 2013

Naughty boy en Emeli Sandé vinden elkaar opnieuw in ‘Lifted’

Naughty boy feat. Emeli Sandé: Lifted (79)

Naughty boy (= Shahid Khan, Watford, 1 januari 1985) en Emeli Sandé (= Adele Emeli Gouraguine, 10 maart 1987) kennen wel al. Maar samen hadden ze nog niet gescoord. Toch is ‘Lifted’, een nummer van Naughty boy, van zijn album ‘Hotel Cabana’, niet hun eerste samenwerking. Al vier keer eerder vonden de twee elkaar al dan niet met anderen in een nummer, drie op het album van Naughty boy en eentje, ‘Daddy’, op zowel het album van Naughty boy als ‘Our version of events’ van Sandé.

rap

Naast de versie van ‘Lifted’ van Naughty boy feat. Emeli Sandé, is er ook eentje met de Britse rapper Professor Green (= Stephen Paul Manderson, Hackney, Londen, 27 november 1983). Green stond min of meer aan de wieg van het succes van ‘Read all about it prt. III’ van Sandé.

De allereerste versie van het nummer, simpelweg ‘Read all about it’, schreven ze niet alleen samen, maar namen het ook op. In de Britse hitparade bereikte het de eerste plaats.  Vervolgens nam Green het nummer nog een keer op feat. Fink, maar scoorde er niet mee.

De rest van de wereld ging pas om toen Sandé het nummer alleen opnam, getiteld ‘Read all about prt. III’, en het zong tijdens de slotceremonie van de Olympische Zomerspelen in Londen vorig jaar. Bij ons duurde het nog tot mei dit jaar dat het een grote top 5-hit werd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten