dinsdag 10 september 2013

Nederlandse Mieke scoort vanuit Vlaanderen weer in Nederland

Mieke feat. Luc van Meeuwen: Samen kunnen we de wereld aan (71)

Het voorlaatste hitfeit van Mieke Gijs (Turnhout, 8 mei 1957) stamt uit 2006 met ‘Vliegen als een vogel’ (#91). Haar succesperiode ligt in de jaren ’70, toen ze na diverse talentenjachten  via de Vader Abraham Show onder de hoede kwam van Pierre Kartner/ Vader Abraham. De eerste single ‘Wat een prachtige dag’ wordt geen succes, maar dat lukt wel met  ‘Een kind zonder moeder’ (#10 in 1974) Diverse hits zouden volgen.

In 1981 eindigt de samenwerking met Pierre Kartner en stapt ze over op het schlagercircuit. Het levert haar hits op met de Duitse zangers Freddy Breck en Dennie Christian (in het Nederlands!) en de Vlaamse zangeres Micha Marah. Sinds 1984 richt Mieke zich vooral op België, waar ze dan ook woont. Op haar album ‘Ik zal er altijd voor je zijn’, dat in oktober 2012 verscheen, staat naast het duet met de Vlaamse zanger Luc van Meeuwen, ook nog duetten met twee andere Vlaamse vedettes, Bart Kaëll en Liliane Saint-Pierre.

Luc van Meeuwen (echte naam: Leo Nijs, Meeuwen, Belgisch Limburg, 28 augustus 1965) heeft al enkele tientallen cd’s uitgebracht. Met zangeres Chrissy stond hij 10 seizoenen op het podium in Bobbejaanland. Het duet van Mieke en Luc is een grote favoriet bij de fans van beide. Uiteindelijk werd dan ook besloten om het uit te brengen op single. De fans worden verwend, want op de cd-single staat ook nog de videoclip!

‘Samen kunnen we de wereld aan’ komt binnen op #71, en dat is tevens het jaar waaruit het origineel afkomstig is: ‘Schön ist es auf der Welt zu sein’ van Roy Black & Anita (#7 in 1971). De Nederlandse tekst is van Mieke zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten