dinsdag 10 september 2013

We are loud is meer dan een naam

Showtek feat. We are loud & Sonny Wilson: Booyah (41)

Net als voor Henk Bernard (zie onder #47), is 2013 een goed jaar voor Showtek, de broers Sjoerd en Wouter Janssen. Na ‘Slow down (Anthem Emporium 2013)’ (#23 in april) en
‘Get loose’met Noisecontrollers (#32 in augustus), is ‘Booyah’ hun derde hit dit jaar. Ook daarvoor kregen ze hulp van anderen. Dit keer We are loud & Sonny Wilson.

We are loud is een ander duo, Daniël Ortgiess (35 uit Rotterdam) en Björn van den Biggelaar (32 uit  Tilburg). Beide volgden de DJ/DANCE-producersopleiding van de Rockacademie in Tilburg en waren in 2008/2009 de eerste afgestudeerden. In 2012 brachten ze beiden een single uit, als  ‘Björn B’ respectievelijk ‘Daniël O’, en dat beviel zo goed, dat daaruit We are loud is ontstaan.
Nadat een vormgever het logo ontwierp is het niet alleen meer een naam, maar ook een statement, een soort van yell of movement. Op 18 maart brachten ze hun eerste single ‘Under my control now’ uit, die bedoeld was om zoveel mogelijk mensen mee te bereiken.

Dat is aardig gelukt. De opvolger, waar ook reggae-invloeden in zijn verwerkt en heel zomers klinkt, lieten ze aan aan Marcel Woods van het label Musical Madness horen. Hij was razend enthousiast en stelde de samenwerking met het duo Showtek voor, dat ook op zijn label nummers uitbrengt. Na ‘Booyah’ komt We are loud met een nummer waar ze nog een zangeres voor zoeken.

De zanger op ‘Booyah’ is Sonny Wilson, geboren in Dongen. Sonny heeft een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder. Het muziekgevoel heeft hij van zijn vader, die jazzpianist is. In 2000 studeerde Sonny af aan het ROC Midden-Brabant. Hij speelde in diverse bandjes, waaronder Funkin’gravy, later Gravy.

In 2004/2005 experimenteerde Sonny op de Rockacademie in Tilburg met de grenzen van zijn stem met muziekstijlen als funk, soul, hiphop, rock en dance. In 2009 studeerde hij medische registratie aan Instituut Verbeeten. Sinds dat jaar heeft hij zijn eigen bedrijf Sonny Wilson Entertainment. Sonny is de vaste zanger bij de rapper Diggy Dex.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten