dinsdag 10 september 2013

Tatu was verrast door Headhunterz

Headhunterz feat. Tatu: Colors (35)

‘Colors’ is de derde hit, maar pas de eerste dit jaar voor Willem Rebergen, alias Headhunterz. Het nummer scoort al direct beter dan de voorgangers, ‘The power of the mind (Qlimax 2007 anthem’, #36 in 2007) en ‘World of madness’ met Wildstylez & Noisecontrollers (#98 in 2012). Wellicht dankt hij dat wel aan de medewerking van Tatu.

Tatu is niet het gelijknamige Russische duo dat als t.A.T.u. vijf hits scoorde tussen 2002 – 2005, maar is één persoon. Tatiauna Matthews (25), geboren in Indianapolis, Indiana. Ze stamt af van the Hamptons, een muzikale jazzfamilie. Haar moeder, Toshia Webb,  is  toneelschrijver en choreograaf, haar zuster zingt ook. Tatiauna begon op haar twaalfde met zingen in de kerk.

Later belandde ze in de gospel  hiphop groep 4 given 4. Van daaruit begon ze met het schrijven van nummers, beïnvloed door de muziek van Michael Jackson, Stevie Wonder , Missy Elliot en Lauryn Hill. Tatiauna werkte aan diverse projecten mee met bekende artiesten en schreef nummers voor zangeres Eve.

verrast

Ze schreef altijd nummers met het idee dat deze voor anderen zouden zijn. Dat had ze meegekregen op de North West School, waar ze afstudeerde. Ze was dan ook enigszins verrast toen ze ‘Colors’ kreeg toegezonden van Headhunterz , die haar geselecteerd had voor het nummer; hij wilde geen andere zangeres voor het nummer. Daarop schreef ze de tekst, zong het in en stuurde het terug, waarop het werd uitgebracht. Binnenkort brengt de Britse boyband the Vamps haar nummer ‘Dream away’. uit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten