vrijdag 13 december 2013

Hitflits: twaalfde #1 dankzij The voice of Holland

Dat de nieuwe #1 een nummer uit The voice of Holland zou worden, was deze week al snel duidelijk. De vraag was alleen nog welke. Zou het Julia van der Toorn, na ‘Oops! … I did it again’ (#1 in september), opnieuw lukken de eerste plaats te pakken met haar versie van ‘All of me’ van John Legend? Of wordt het een nieuw talent? Julia moet nog even wachten op haar tweede #1-hit, want zij komt pas binnen op #9. 
De winst wordt deze week gepakt door de 19-jarige Cheyenne Herdigein ofwel Cheyenne Toney zoals ze zich noemt. Tijdens de vierde live show een week geleden, zong zij ‘Formidable’ van Stromae, maar dan in het Nederlands. ‘Formidable’ is de twaalfde #1 dankzij The voice of Holland.

TOP 3

1 E.W. Cheyenne Toney: Formidable
2  (6)   John Legend: All of me
3 (15)  Stromae: Formidable

Vorige week steeg ‘All of me’ van John Legend al door naar #6, waarmee hij zijn grootste hit scoorde, drie plaatsen hoger dan ‘Save room’ uit 2006. Deze week stijgt ‘All of me’ zelfs door naar de tweede plaats. Wat Legend natuurlijk mede te danken heeft aan de versie die Julia van der Toorn in The voice of Holland zong, die binnenkomt op #9.

‘Happy’ van Pharrell Williams zakt naar de vierde plaats en is nu definitief van de eerste plaats verdreven.

Twee weken geleden binnen op #10, vorige week gezakt naar #14, maar deze week doorgestegen naar de vijfde plaats, is ‘Habibi I love you’ van Chawki feat. Pitbull & Do.

Naast de noteringen van Cheyenne Toney (#1) en Julia van der Toorn (#9), levert de vierde live show nog vier nieuwe hits op, waarmee het totaal aantal Voice-hits deze week op acht komt:
#34 Wudstik: Laat me
#69 Jill Helena: Onderweg
#84 Shirma Rouse: End of the road
#98 Jennifer Lynn: Zombie
Julia van der Toorn staat ook nog genoteerd met ‘Man down’ (op #97 van #43) en ‘Oops! … I did it again’ (op herhaling op #73). Vanavond is de halve finale waarin de acht kandidaten een kerstnummer zullen zingen. De vier die overblijven zingen dan nog hun lied voor de finale van volgende week.

Het restant eerste weeks noteringen ziet er als volgt uit:
#13 Byentl: Hoo hoo Christmas
#21 Justin Bieber feat. Chance the rapper: Confident, tiende en laatste single in even zoveel weken en in totaal zijn twaalfde notering dit jaar, een record
#71 Jamai: Wake me up, derde coverversie van #1-hit van Avicii
#77 Diana Dekkers: Ik wil jou niet meer
#82 Henny Thijssen: Zonder problemen

Onder bovenstaande noteringen zit één nieuw kerstnummer. Daar blijft het niet bij, want de oudjes doen het nog steeds best, want op herhaling gaan:
#41 Mariah Carey: All I want for Christmas (9de run)
#44 Henk Dissel: Kerstmis
#68 Wham!: Last Christmas (16de run!)
#79 B-yentl & Daughter: No X-mas without you
#93 Chris Rea: Driving home for Christmas (6de run)

Nelson Mandela

In de tweede week stijgt ‘Ordinary love’ van U2 van 16 naar #6, waarmee de Ierse groep hun 31e top 10-notering scoort. Het nummer is een eerbetoon aan Nelson Mandela, en geschreven voor de film ‘Mandela-long walk to freedom’, waarvan de soundtrack binnenkomt op #83*.

Naast ‘Ordinary love’ van U2 staat er nog een nummer in de singlelijst dat over Nelson Mandela gaat: ‘Nelson Mandela’ van Special A.K.A., dat op herhaling gaat op #94. Dit is te danken aan alle (media)aandacht rond het overlijden van Nelson Mandela, een week geleden. Jerry Dammers van de Britse band the Specials had het nummer in 1983 geschreven nadat hij naar een anti-apartheid concert in Londen was geweest. Het nummer was een protest tegen de gevangenschap van Mandela, die sinds 12 juni 1964 een levenslange gevangenis uitzat op Robbeneiland in Zuid-Afrika. In 1984 bereikte het nummer de negende plaats.

ALBUMS

TOP 3

1  (1)   Marco Borsato: Duizend spiegels (derde week)
2  (4)   Nick & Simon: Christmas with … Merry Xmas Everybody, morgenmiddag is het duo een uur lang te gast in TROS Muziekcafé op Radio 2
3 (12)  Charles Aznavour: Het allerbeste van, na ‘A tapestry of dreams’ (#10 in 1974), is het zijn tweede top 10-notering en tevens hoogste

De eerste weeks noteringen van deze week zijn:
#17 Edwin Jongedijk: Morn is ’t weer licht
#35 Neil Young: Live at the Cellar Door
#51 Original soundtrack / Howard Shore: The Hobbit – The desolation of Smaug
#77 Rita Reys: Young at heart
#92 André Rieu and his Johann Strauss Orchestra: The Christmas collection, omvat 2 DVD’s + 2 cd’s: ‘December lights’ (#24 in 2012) en ‘The Christmas I love’ (uit 2011)
#93 Boston: Life, love & hope
#94 R. Kelly: Black panties
#97 Original soundtrack: Mandela: Long walk to freedom

Tot zover deze Hitflits. Morgen staan, voor de laatste keer dit jaar, de albumflitsen op de nieuwspagina van 3FM. Na het weekend melden we ons weer met de Megaman, met  ondermeer het record aantal hits in één hitjaar door een nog levende artiest. De volledige lijsten staan op Dutch Charts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten