zondag 8 december 2013

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Deze week zijn de oudgedienden:

Justin Bieber: Change me (23)

Volgende week kunnen we een punt zetten achter de tien singles die Justin Bieber in eenzelfde aantal weken uitbrengt. ‘Change me’ is de voorlaatste en scoort wederom lager dan de voorgaande acht singles.

Julia van der Toorn: Man down (43)

Aanstaande vrijdag is de halve finale van The voice of Holland, waarin we zeker Julia van der Toorn zullen zien, want afgelopen vrijdag heeft Marco haar tijdens de vierde live show aan een halve finale plaats geholpen. ‘Man down’ (Rihanna, #4 in 2011), dat Julia zong in de derde live show, is na ‘Oops! … I did it again’ (#1 in september), haar tweede hit.

Kraantje pappie: Met z’n tweeën (57)

In februari 2014 verschijnt ‘Crane2’, opvolger van het album ‘Crane’ (#8 in 2012), van Kraantje pappie. Als opwarmertje is er alvast de single ‘Met z’n tweeën’, waarmee Alex van der Zouden, zoals hij echt heet, zijn vijfde notering scoort.

Alex: De nachten van mijn dromen (86)

In de Album Top 100 komt het album ‘Feest zonder grenzen’ binnen op #37, waarmee Alex Wielders zijn eerste notering scoort. Na ‘Kijk de zon eens schijnen’ (#80 in augustus) is ‘Als de nacht van mijn dromen’ de tweede hitsingle van het album.

Yes-R feat. Sidney Samson: Bubbels (98)

Zowel voor Yes-R als Sidney Samson is ‘Bubbels’ de eerste notering dit jaar. In 2012 scoorde Yes-R vier noteringen, wat echter geen record was, want dat boekte hij in 2005 met vijf hits. Samson stond vorig jaar ook met één nummer genoteerd. Zijn beste jaar was 2008 met drie noteringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten