vrijdag 6 december 2013

Hitflits: Pharrell Williams opnieuw ‘happy’

Begin november heroverde Pharrell Williams de eerste plaats met zijn vrolijke nummer ‘Happy’. Het bleef een week langer op #1 dan de eerste keer, maar moest daarna lijdzaam toezien hoe Marco Borsato (eerst met Trijntje Oosterhuis en later met familie en vrienden) hem twee keer van de eerste plaats hield. Borsato c.s. blazen alweer de aftocht (zakken naar #8), waardoor Williams opnieuw zijn kans grijpt en terugstijgt naar de eerste plaats van de Single Top 100.

TOP 3

1 (2)    Pharrell Williams: Happy (vierde week op #1)
2 (3)    Avicii: Hey brother
3 (9)    Pitbull feat. Ke$ha: Timber

De enige nieuwe notering bij de bovenste tien is, op #10, Byentl met ‘Inside your heart’, dat van 17 komt. Het is haar dertiende top 10-notering.

Over naar de eerste weeks noteringen:
#16 U2: Ordinary love, eerbetoon aan Nelson Mandela, die gisteravond op 95-jarige leeftijd overleed
#17 Martin Garrix & Jay Hardway: Wizard
#23 Justin Bieber: Change me
#50 Nick & Simon: Best time of the year
#57 Kraantje pappie: Met z’n tweeën
#65 Gerard: Jongen van de handel
#86 Alex: De nachten van mijn dromen
#93 Ariana Grande: Snow in California
#96 Bastille: Of the night
#98 Yes-R feat. Sidney Samson: Bubbels
#100 A great big world feat. Christina Aguilera: Say something

Vanavond is de vierde liveshow van The voice of Holland en zullen de resterende 12 kandidaten om een plek in de halve finale strijden. Na de derde liveshow, vorige week vrijdag, waren al hun nummers beschikbaar als download. Daarvan krijgt slechts 1 een notering: Julia van der Toorn met ‘Man down’ op #43.Zij haalt zeker de halve finale.

Sinterklaas, wie kent hem niet?

Vorig jaar zat hij er ook al bij, Okke Verberk oftewel Party Piet Pablo. Toen speelde hij handig in op de rage rond ‘Gangnam style’ van Psy en reikte tot de 11e plaats. Dit keer probeert Pablo het met ‘De Pieten Sinterklaas move’ en komt binnen op #73. Het is daarmee de enige nieuwe Sinterklaashit dit jaar. ‘Sinterklaas, wie kent hem niet’ van Henk & Henk (#12 in oktober), stamt uit 1982. Het nummer werd opnieuw een hit vanwege de Zwarte Pieten discussie. Zijn er daarom zo weinig Sinterklaashits? Niet perse, want de afgelopen twee jaar waren het er ook niet veel, slechts drie stuks.

ALBUMS

TOP 3

1  (1)   Marco Borsato: Duizend spiegels (tweede week)
2  (2)   One direction: Midnight memories
3  (3)   Kinderen voor kinderen: Klaar voor de start (deel 34)


Bij ons weer geen #1-notering dus voor ‘Midnight memories’ van One direction, wat hen wel in de Britse en Amerikaanse albumlijst lukt. In de Britse lijst boekte de groep vorige week een recordverkoop voor dit jaar met 237.338 exemplaren; het oude record stond op naam van ‘Random access memories’ van Daft punk, waarvan in mei 165.091 stuks werden verkocht. Vanochtend stond de teller op 87.692 stuks en zal met nog twee verkoopdagen zeker boven de 100.000 uitkomen. Daarmee is het album de eerste dit jaar waarvan twee weken achtereen meer dan 100.000 zijn verkocht.

In de Amerikaanse albumlijst boekt One direction ook een record met ‘Midnight memories’. Het is daar na ‘Up all night’ (in 2011) en ‘Take me home’ (in 2012), hun derde #1-album. Niet eerder lukte het een groep om met de drie eerste albums vanuit het niets op #1 te komen.

We kunnen duidelijk merken dat het december, dus cadeautijd, is, want er komen nauwelijks nieuwe albums uit. In de schoenen en laarzen belanden dan ook vooral veel verzamelcd’s en cd’s die al een tijdje uit zijn. Het nieuwe album van Britney Spears stond vast niet hoog op de verlanglijsten, want het komt slechts binnen op de 36e plaats!

Het totaal aantal eerste weeks noteringen is op nog minder dan één hand te tellen, want het zijn er slechts vier! De andere drie zijn:
#7 Muse: Live at Rome Olympic Stadium
#37 Alex: Feest zonder grenzen
#46 Nick Cave & the Bad seeds: Live from KCRW

Mocht je dit weekend nog Sinterklaas vieren, dan veel plezier. Wij melden ons daarna weer met een nieuwe Megaman. Zaterdagmiddag kun je de albumsnippers tegemoet zien op de nieuwspagina van de vernieuwde 3FM-site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten