zondag 1 december 2013

Nederlandse souldames werken samen

Ladies of soul: I’ll carry you (80)

Ze kennen elkaar al jaren uit het circuit en zongen met en/of bij elkaar. Hoewel het plan al een tijdje bestond om nu eens serieus iets samen te gaan doen, bleef het daar telkens bij. Totdat Tjeerd Oosterhuis het idee verder vorm gaf. Het nummer ‘I’ll carry you’ is het debuut van Ladies of soul. 
Edsilia Rombley, Berget Lewis, Trijntje Oosterhuis, Glennis Grace én saxofoniste Candy Dulfer vormen Ladies of soul. Op 14 en 15 februari 2014 geven de dames een grote show in het Ziggo Dome in Amsterdam. Ze doen dit met muzikale gasten, waarvan Leona Philippo (begin dit jaar winnares van The voice of Holland) al bekend is gemaakt. Tijdens de show zullen de dames naast hun eigen hits, ook een groot aantal bekende soulklassiekers ten gehore brengen, begeleid door een live band.

The winner is …

‘I’ll carry you’ is geschreven door Hiten Bharadia, Raphaella Mazaheri-Asadi en Tjeerd Oosterhuis, maar niet speciaal voor Ladies of soul. Het nummer kwam in oktober 2012 al op single uit, gezongen door Onita Boone, een Amerikaanse gospelzangeres. Boone had op 25 mei 2012 de talentenjacht ‘Der Gewinner ist …’ gewonnen in de categorie 40+. Deze talentenjacht is de Duitse versie van het bij ons geflopte ‘The winner is …’. De Duitse versie werd gepresenteerd door Linda de Mol! Boone sleepte met haar winst 1 miljoen EURO in de wacht.

hitmaker

Componist Hiten Bharadia is geen onbekende in hitland, want hij heeft al meegeschreven aan twee #1-hits: ‘Kill for a broken heart’, de finalesingle van Ben Saunders, winnaar van de eerste editie van The voice of Holland in januari 2011 en ‘One thousand voices’ van The voice of Holland, een nummer waar Tjeerd Oosterhuis ook aan meeschreef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten