vrijdag 29 november 2013

Hitflits: tweede dubbelslag voor Marco Borsato: #1-album én #1-single

De vraag was niet óf het album ‘Duizend spiegels’ van Marco Borsato op #1 zou binnen komen, maar met wát voor overwicht. Van het album zijn meer dan 50.000 stuks besteld (= platina), dus dan mag je er van uitgaan dat daar in de eerste week een flink aantal van zal worden verkocht. Relatief gezien ten opzichte van ‘Klaar voor de start (deel 34)’ van Kinderen voor kinderen, verkoopt Marco ruim 5x meer. De Kinderen staan echter op #3, want op #2 komt ‘Midnight memories’ van One direction binnen, dat iets minder dan de helft verkoopt van het aantal van ‘Duizend spiegels’, het tiende #1-album van Marco Borsato.

Het is dubbel feest in huize Borsato, want ook zijn single ‘Samen voor altijd’ knalt binnen op de eerste plaats. Straks meer over deze #1-hit. Nu eerst verder met de albumnoteringen.

TOP 3

1 E.W. Marco Borsato: Duizend spiegels (eerste week)
2 E.W. One direction: Midnight memories
3  (1)   Kinderen voor kinderen: Klaar voor de start

record verkoop

Dit keer geen #1-notering voor One direction, wat hen een jaar geleden wel lukte met ‘Take me home’ (deze week gestegen van 39 naar #17). In de Britse albumlijst is de boyband onderweg naar een recordverkoop dit jaar voor een #1-album. Het record stond tot deze week nog op naam van Daft punk met ‘Random access memories’, waarvan in mei 165.091 stuks werden verkocht. Dat aantal heeft One direction nu al overtroffen, want vanochtend stond de teller op 187.660 stuks!

Resteren de andere binnenkomers:
4 E.W. K3: Loko le
#5 Sandra van Nieuwland: Banging on the doors of love
#13 Normaal: De wilde joaren, met nooit eerder vrijgegeven radio-actief materiaal
#30 Clouseau: Clouseau
#31 Los Angeles the voices: Dit zijn wij (voor het eerst zonder Gordon)
#43 Tee-set: Emotion, eerste lp uit 1966, nu op cd met extra, nooit eerder uitgebrachte nummers
#50 Barbara Streisand: Back to Brooklyn
#57 Wally Tax: Bridges are burning, anthology van de zanger van the Outsiders
#71 Susan Boyle: Home for christmas
#85 Eller van Buuren: Presents acoustic dance music

#82 Rodriguez: Coming from reality, album uit 2011. Dit album staat nu opnieuw in de belangstelling vanwege de herhaling afgelopen zondag van de documentaire ‘Searching for Sugar man’ dat op herhaling gaat op #32 en gaat over Sixto Rodriguez. Zijn album ‘Cold fact’  (#67 in februari) gaat op herhaling op #80. Meer over de drie noteringen in de albumflitsen.

SINGLES

Onder eigen naam is ‘Samen voor altijd’ de negentiende #1-hit, en de derde dit jaar voor Marco. Twee keer eerder scoorde hij 3 #1-hits in één hitjaar, in 2006 en 2008, maar nooit binnen 6 weken! Daarnaast gooit Marco zichzelf van de eerste plaats (‘Ik zou het zo weer overdoen’ zakt naar  #7) en dat overkomt hem voor het eerst. Meer over wisselen van de eerste plaats, in de nieuwe Megaman, alsmede de dubbelslag die Marco voor de tweede keer maakt.

TOP 3

1 E.W. Marco Borsato, Jada Borsato, Willem Frederiks, Lange Frans, Day Ewbank, John Ewbank: Samen voor altijd (eerste weeks)
2  (4)   Pharrell Williams: Happy
3  (2)   Avicii: Hey brother

7 hits

In de albumlijst mist One direction de eerste plaats, maar in de singlelijst boeken ze wel mooi een record. Naast de nieuwe tracks Strong (#4), Don’t forget where you belong (#31) en  You & I (#32), staan ze ook nog genoteerd met ‘Story of my life’ (op #25 van #20), ‘Midnight memories’ (op #62 van #5), ‘Diana’ (op #75 van #3) en ‘Best song ever’ (op herhaling op #87). Met 7 noteringen boeken ze daarmee wel een record dit jaar, waarover meer in de nieuwe Megaman.

Enige nieuweling bij de bovenste tien is ‘Timber’ van Pitbull feat. Ke$ha, dat in de zevende week van 11 naar #9 stijgt.

De overige eerste weeks noteringen van deze week zijn:
#10 Chawki feat. Pitbull & Do: Habibi I love you (Prod: RedOne)
#22 Justin Bieber: Roller coaster
#36 B-brave: Bij mij
#38 Racoon: Shoes of lightning, anthem 3FM Serious Request 2013
#60 René Schuurmans: Ik ben nou eenmaal zo
#64 Marcel Kapteijn: Hands of time
#65 Sam Means: Yeah yeah
#67 Fat boy slim and Riva Starr feat. Beardyman: Eat sleep rave repeat (Calvin Harris remix)
#78 Stanley Hazes: De tranen in je ogen
#80 Ladies of soul (Edsilia Rombley, Berget Lewis, Trijntje Oosterhuis & Glennis Grace): I’ll carry you
#84 Frans Bauer: De mooiste jaren … die komen nog
#89 Ariana Grande: Love is everything

Wanneer de albumflitsen op de nieuwspagina van 3FM staan, weten we niet. 3FM viert namelijk morgen een feestje: 50 jaar hitparade op de publieke omroep, met een marathonuitzending van 9 tot 6 uur van de 100 populairste #1-hits. Elk uur schuift er een oud-dj aan bij Bart Arens. Wij vieren dat feestje mee met de uitreiking van het eerste exemplaar van het boek 50 jaar hitparade op de publieke omroep aan Herman Stok, presentator van de eerste Tijd Voor Toen Top 10 op 30 november 1963, exact 50 jaar geleden. Daarna storten we ons op de nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten