zondag 24 november 2013

Matt Anderson is meer dan een bluesmuzikant

Matt Andersen: Broken man (52)

Even leek het er op dat ook ‘Somewhere between’, een album uit 2008 van Matt Andersen, een notering zou krijgen. Maar op het laatst is het album (voorlopig) aangewezen op de Bubbling Under Top 100, de wachtkamer van de Album Top 100. Aanleiding voor zoveel aandacht voor deze 30-jarige bluesgitarist/zanger is het concert dat hij maandag 11 november gaf in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven, maar misschien nog wel meer een week later, het optreden in het tv-programma ‘Voetbal International’. Andersen doet een tour van 10 dagen door Nederland.
Andersen, geboren in het dorpje Perth-Andover in de Canadese provincie New Brunswick, begon zijn muzikale carrière in 2002, bij de plaatselijke Brunswich band. In datzelfde jaar bracht hij het album ‘One size never fits’ uit. Hij deed veel optredens in binnen en buitenland en deelde het podium met onder andere Randy Bachman, Bo Diddley en America.

beloning

In 2010 werd het harde werken beloond met de prijs voor beste zanger tijdens de International Blues Challenge in Memphis. Volgens zijn fans is hij meer dan een bluesmuzikant. ‘Zijn grote kracht ligt in zijn bedrevenheid op de akoestische slidegitaar. Op dat gebied is hij een ware meester’. Volgend jaar komt Andersen met een nieuw album, getiteld ‘Weightless’ en zal hij zeker weer een tour doen door ons land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten