zondag 24 november 2013

Lily Allen wil een statement maken

Lily Allen: Hard out here (84)

In 2009 had Lily Allen even schoon genoeg van het maken van muziek. Ze gaf aan zich te willen storten op acteren. Als eerste werd dat de hoofdrol in ‘Reasons to be pretty’, een stuk dat gaat over de vernietigende cultuur waarin mooie, jonge meisjes opgroeien. Een thema dat ook al in ‘The fear’ en haar nieuwe single ‘Hard out here’ langs komt.
Sinds 2009 heeft Lily Allen zakelijk gezien niet stil gezeten. In 2010 lanceerde ze samen met haar zuster Sarah de kledinglijn ‘Lucy in disguise’ en het jaar daarop begon ze haar eigen platenlabel ‘In the name of’. Datzelfde jaar trouwde ze met Sam Cooper, met wie ze twee dochters heeft. Sinds juni 2012 zit ze regelmatig in de studio met Greg Kurstin, producer van haar eerste twee albums. Met hem en Alecia Moore (P!nk) schreef ze onder haar trouwnaam Lily Rose Cooper, het nummer ‘True love’, dat ze opnam met P!nk (#57 in mei).

‘Hard out here’ schreef ze ook met Greg Kurstin. Het nummer is de eerste single, weer onder haar meisjesnaam Allen, van haar derde album dat volgend jaar verschijnt. Dat zal zijn voor het legendarische Glastonbury festival, want daar zal ze de nummers voor het eerst voor een groot publiek spelen.

statement

Met ‘Hard out here’ wil Lily Allen een statement afgeven. Zij geeft haar kijk op seksisme in de muziekindustrie. In de videoclip parodieert ze de ‘bling-bling’ rap videoclips, waarin vooral veel dure auto's, drank, halfnaakte vrouwen en geld te zien is. Robin Thicke en Miley Cyrus krijgen ook een sneer in deze clip. Allen zingt: “I don't need to shake my ass for you because I've a brain”.

twee singles

Bij ons is ‘Hard out here’ de nieuwe single van Lily Allen. In Groot-BrittanniĆ« heeft ze twee nummers uit. Vorige week kwam haar versie uit van Keane’s ‘Somewhere only we know’, opgenomen voor de kerstcommercial van het warenhuis John Lewis. Dit weekend scoort ze daarmee haar derde #1-hit. Het verschil met de #2, ‘Of the night’ van Bastille, is slechts 660 singles! ‘Hard out here’ is daar ook uitgebracht en komt binnen op de 9e  plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten