zondag 24 november 2013

Gebroeders Ko laten hun alter ego's een langzame dood sterven

Gebroeders Ko: Niet uit Volendam (60)

Twee jaar geleden bereikte het duo (Koen) Huisman & (Sander) Van Diepen met het nummer ‘Niet uit Volendam’ de 68e plaats. Het was toen onduidelijk wie er achter zaten. Mike & Colin, Helemaal Hollands, het Feestteam, maar ook de Gebroeders Ko werden genoemd. Dat laatste zou uit de videoclip blijken.

Vlak voordat de inzendingstermijn sloot voor het aanleveren van nummers voor het Nationale Songfestival 2012, heeft het duo in september 2011, het nummer ‘Jamaheja’ gedropt. Toen was al duidelijk dat achter Huisman & Van Diepen de Gebroeders Ko schuil gingen. Zoals we weten werd niet het duo, maar Joan Franka afgevaardigd naar Azerbeidzjan, om ons land te vertegenwoordigen met ‘You and me’ en was zij de laatste die de finale niet haalde.

Op de site van Huisman & Van Diepen staat al een tijd te lezen ‘Nog even geduld a.u.b. We zijn druk bezig met de website’. Nu iedereen weet wie het zijn, zal de site wel snel worden opgedoekt. Het geeft de Gebroeders Ko de gelegenheid ‘Niet uit Volendam’ nog een keer op te nemen, nu in een feestversie en onder hun eigen naam. Met het oog op de Oosterburen komt er ook een Duitstalige versie van, waarschijnlijk getiteld ‘Nein wir kommen nicht, nicht aus Ost Tirol’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten