zondag 24 november 2013

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Deze week zijn de oudgedienden:

Justin Bieber feat. R. Kelly: Pyd (19)

Wat Justin Bieber ook uit de kast trekt, nu met R. Kelly, na ‘Heartbreaker’(#5 op 12 oktober), is het hem niet meer gelukt een top 10-hit te scoren. ‘Pyd’ scoort van de zeven zelf het slechts: #19. Hij heeft nog drie weken de tijd voor een klapper.

Jason Derulo: Trumpets (51)

Met ‘Talk dirty’ feat. 2 Chainz scoorde Jason Derulo zijn grootste hit. Het nummer stond zowel in september als oktober een week op de vijfde plaats. Deze week zakte ‘Talk dirty’ naar #23. Maar er is al weer een nieuwe hit onderweg: ‘Trumpets’, binnen op #51.

Ariana Grande: Last christmas (59)

Let op: zodra Sinterklaas is geweest, worden we overspoeld met kerstnummers. Daaronder ongetwijfeld ‘Last christmas’ van Wham!, dat dan voor de zestiende keer (!) zijn entree zal maken. Tegen die tijd komen we daar op terug, alsmede de covers die er van gemaakt zijn. Daar valt dan ook de versie de actrice/zangeres Ariana Grande er van maakte.

Hardwell feat. Matthew Koma: Dare you (61)

Hij mag #1 van de wereld zijn, maar echte hits blijven uit voor Hardwell. Na ‘Countdown’ met Makj (deze week gezakt naar #50), komt hij nu met ‘Dare you’ feat. Matthew Koma. Achter Koma zit de Amerikaan Matthew Bair, die als Koma een hit scoorde met  ‘Years’ van Alesso (#86 in 2012), ook al geen grote hit.

Wim Rijken: Ik wil wel weer (97)

‘Ik wil wel weer’ is het eerste hitfeit voor zanger Wim Rijken dit jaar. Sinds 2010 is hij elk jaar van de partij en altijd in de tweede helft van het jaar. Wat doet Wim dan de rest van het jaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten