zondag 24 november 2013

Knarsetand is allang geen experiment meer

Knarsetand: My escape (96)

Anderhalf week geleden, op vrijdag 15 november, mocht Knarsetand  in De Wereld Draait Door een minuutje laten horen van ‘My escape’. Dat op zich is voor een band al fantastisch ( er kijken gemiddeld meer dan 1 miljoen mensen iedere avond), maar presentator Matthijs van Nieuwkerk maakt het nog mooier door te melden dat de band mag spelen op Noorderslag, begin januari in Groningen. Ze moeten wel wachten tot half drie ‘s nachts, want ze mogen het festival afsluiten.

11 december 2011 is niet alleen de 19de verjaardag van de in Leiden geboren Martijn Holtslag, maar min of meer ook de start van de band Knarsetand uit Oost-Nederland. Op die dag trad Holtslag, die inmiddels in Markvelde woont, met zijn band, die nog uit negen andere muzikanten bestaat, op tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland. Sindsdien is Knarsetand een echte groep, daarvoor was het nog een experiment van Holtslag.
Naast Holtslag, bestaat Knarsetand verder uit Arjan Houwers, Miou Amadée, Tom van Sadelhoff, Anne-Maarten van Heuvelen,  Pim Kokkeler, Pieter van Houte, Daniel van Loenen, Erik van der Heijden en Lorenzo Lorenzoni.

Holtslag, producer, dichter en rapper, begon al op zijn tiende met het schrijven van teksten en het componeren van beats om de teksten muzikaal te ondersteunen. Onder de naam Ongeordend nam hij als rapper in 2001 het album ‘Op eigen kracht’ op. Sindsdien heeft hij meerdere albums uitgebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten