zondag 1 december 2013

Heaven bezorgt Do na 10 jaar nog steeds succes

Chawki ft. Pitbull & Do: Habibi: I love you (10)

Op vrijdag 22 november trad een zwangere Do op met Chawki in RTL Late Night, waarbij zij de Nederlandse tekst zong van het nummer ‘I love you’. Naast de Engelse en Nederlandse versie is er ook nog een Spaanstalige versie. De versies worden in verschillende landen met telkens een andere zangeres uitgebracht. Dat de keuze op Do viel, dankt zij aan de wereldhit ‘Heaven’ in 2003, waardoor ze het buitenland de status van een grote ster heeft.
Chawki, voluit Ahmed Chawki (31 mei 1982, Tétouan, Marokko) schrijf al sinds zijn kindtijd gedichten en liedjes. Hij studeerde theater en zang en won diverse prijzen. Vervolgens ging hij muziek studeren en legde zich toe op klassieke en westerse zang. In 2000 won hij een Arabisch Festival en vormde daarna de band La Paloma, die een mix bracht van Arabische, Marokkaanse en flamingo muziek. Dit leidde tot meer bekendheid

In 2012 deed Chawki mee aan de internationale uitvoering van de opera ‘Bukra’ in samenwerking met producer Quincy Jones. Dat optreden werd Chawki zijn doorbraak, want niemand minder dan zijn landgenoot Nadir Khayat, beter bekend als producer RedOne, zag  hem. RedOne, die sinds 2007 in Jersey City woont, in de Verenigde Staten van Amerika, had net het album ‘C’est la vie’ van de Algerijnse zanger Khaled van een internationaal geluid voorzien.

‘Habibi, I love you’ ft. Pitbull,  was al in de zomer een vette hit in Libanon, Egypte en landen aan de Perzische Golf. De Franse versie werd gezongen de Frans-Algerijnse zangeres Kenza Farah.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten