zondag 1 december 2013

na onderwerp van #1-hit, scoren dochters deze nu zelf

Marco & Jada Borsato, John & Day Ewbank, Lange Frans & Willem Frederiks: Samen voor altijd (1)               ***      hoogste eerste weeks ***

Deze week hoefden we maar een deel van de kop van vorige week aan te passen. Immers vorige week stond Marco Borsato ook al bovenaan de Single Top 100, toen met ‘Ik zou het zo weer overdoen’, in duet met Trijntje Oosterhuis, dat deze week zakt naar de zevende plaats.  Deze week pakt Marco Borsato opnieuw de eerste plaats, zonder Trijntje, maar met zijn dochter Jada, dochter Day Ewbank, zoon Willem Frederiks en hun vaders, John Ewbank en Lange Frans. Beide dochters waren zelf al eerder onderwerp van een #1-hit, ‘Dochters’ van Marco Borsato, 6x #1 in 2008+2009.

bruiloft

In 2011 speelde Day Ewbank (27 november 2004) een melodietje op de piano, dat ze zelf had bedacht. Vivian Reis, haar moeder, maakte er een filmpje van en stuurde het naar haar toenmalige man John Ewbank. Hij ging er mee aan de slag en schreef er een tekst bij. Tijdens de bruiloft van een neef, die plaatsvond in Groot-Brittannië, zong hij het nummer – in het Engels – samen met zijn dochter. De bruiloftgasten waren zeer verrast en John zag in dat dit liedje door Marco moest worden gezongen met zijn dochter Jada.

Ewbank besprak het met Marco en die zag daar geen probleem in voor zijn dochter. Jada Maria (3 december 2002) vindt het heerlijk om te dansen, te acteren en te zingen. Ze kent geen verlegenheid en vindt alles leuk om te doen.

Ewbank vond echter dat er nog wat aan het nummer ontbrak, een rap. Daarop vroeg hij aan Lange Frans of zijn zoon Willem Frans Hendrikus (Amsterdam, 21 augustus 2008) iets zou kunnen doen. Dat was geen probleem en daarmee was het nummer af. Samen met hun vaders zingen Day, Jada en Willem het nummer ‘Samen voor altijd’ en scoren alle drie hun eerste #1-hit.

Day Ewbank is naast haar vader John, niet de eerste Ewbank die op een #1-hit is te horen.  Jennifer Ewbank, halfzus van John, was één van de 51 vocalisten op ‘Het koningslied’ in april.

geen Voice-kids

Hoewel Jada Borsato nu een #1-hit op zak heeft met ‘Samen voor altijd’, mag ze van haar vader niet mee doen aan The voice kids. Marco: “Ze is nog zo jong en met haar achternaam ligt de lat dan meteen ontzettend hoog. Ik heb liever dat ze in alle rust aan deze wereld kan wennen”.

Dubbelslag

Naast een #1-hit met ‘Samen voor altijd’, staat Marco deze week ook bovenaan de albumlijst, waarmee hij zijn tweede dubbelslag scoort. Op 3 januari 2009 bereikte hij die mijlpaal voor het eerst, toen het album ‘Wit licht’ voor de zesde week de albumlijst aanvoerde, en de single ‘Dochters’ terugsteeg naar de top van de Single Top 100. Dit keer ontstaat de dubbelslag in één keer met de single ‘Samen voor altijd’ en het album ‘Duizend spiegels’, beide tegelijk binnen op #1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten