zondag 12 januari 2014

Bestbezochte film van 2013 houdt Pharrell Williams Happy

#1 Pharrell Williams: Happy (zesde week)

In het afgelopen jaar gingen er ruim 30,8 miljoen mensen naar een film, dat is 0,8% meer dan in 2012. Opvallend, want in andere Europese landen neemt het bioscoopbezoek juist af. Met 914.893 betalende bezoekers is ‘Depicable me 2’ de bestbezochte film van 2013. Daarin zit het nummer ‘Happy’ van Pharrell Williams, dat er zeker aan meedraagt dat het wederom de bovenste beste in de Single Top 100 is, nu in totaal voor de zesde week.
Of ‘Happy’ ook een zevende week haalt, is afhankelijk van John Legend. ‘All of me’, het nummer dat hij schreef voor zijn vrouw, het fotomodel Chrissy Teigen, die ook te zien is in de videoclip, klimt van #5 naar #2. Mocht ‘All of me’ volgende week de eerste plaats pakken, dan is dat niet voor het eerst. Met kerst stond het nummer daar ook al even. Aanstaande vrijdag weten we het en lees je het in de Hitflits.

Vorige week steeg ‘Happy’ bij ons terug naar de eerste plaats. Eenzelfde weg gaat het nummer deze week in de Britse hitparade. Daar werd het vorige week van de eerste plaats verdreven door ‘Timber’ van Pitbull feat. Ke$ha, die deze week naar #2 zakken. Van ‘Happy’ gingen zo’n 107.000 stuks over de (digitale) toonbank. Zeventien plaatsen lager, op #18, scoort Hardwell zijn eerste Britse hit met ‘Dare you’ feat. Matthew Koma, dat bij ons begin december niet hoger kwam dan de 40e plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten