zondag 12 januari 2014

Voor Faul & Wad Ad was het er op of er onder

#95 Faul & Wad Ad vs Pnau: Changes

Nick Littlemore en Peter Mayes zijn de mannen die achter de Australische danceact Pnau zitten. In 2007 schreven ze samen met Sam Littlemore, het nummer ‘Baby’, dat ze opnamen met een koor van elf kinderen. Het nummer belandde op het album ‘Pnau’, dat in eigen land niet hoger kwam dan #31. Het zou echter zomaar weer eens opnieuw een notering kunnen krijgen, want hun ‘Baby’ wordt gesampled in ‘Changes’ van FAUL & Wad.

Faul & Wad Ad is het Franse duo Maxim en vriend Camille Meyer (Wad Ad). Aangezien Maxime nogal lui van aard was, noemde zijn moeder hem vaak faul, dat lui betekent. Voor Meyer begon het in de muziek na het horen van nummers van ondermeer Miss Kittin en Justice. Een aantal jaren later ontdekte hij de beat, waarna hij met draaitafels begon te experimenteren.

Van Baby naar Changes

Toen de twee op een avond in de kelder van Faul op YouTube keken naar een video van ‘le Zap de spion’, een serie met hilarische video’s van niet altijd geslaagde acties, hoorden ze ‘Baby I don’t know’, waarvan later bleek dat het uit ‘Baby’ van Pnau kwam. Daarop besloten de twee om er wat mee te gaan doen.

Ze noemden het ‘Changes’ omdat ze het nummer maakten op het moment dat Wad Ad voor twee maanden naar Barcelona vertrok. Daarnaast hoopten de twee dat het nummer voor een echte verandering in hun carrière zou zorgen, want dat was wel nodig. Ter goedkeuring stuurden ze ‘Changes’ naar Pnau, die er hun fiat aangaf. Zowel in Hongarije als Duitsland bereikte ‘Changes’ de eerste plaats.

Overigens werd ‘Baby’ van Pnau al eerder gebruikt. In 2010 zat het nummer, (in 2008 geremixed door Breakbot) in het computerspel ‘Grand Turismo 5’. Nick Littlemore zou je ook nog kunnen kennen van het duo Empire of the sun, dat hij naast Pnau, vormt met Luke Steele.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten