vrijdag 28 maart 2014

Hitflits: eerste plaats voor tweede soloalbum Jacqueline Govaert

Vier jaar geleden verscheen ‘Good life’, het eerste soloalbum van Jacqueline Govaert, voorheen frontvrouw van Krezip. Van het album kreeg ‘Overrated’ een notering (#28 in 2010), waarna het album binnen knalde op een derde plaats en in totaal 24 weken stond genoteerd. Laten we hopen dat ‘Songs to soothe’, haar tweede album, het langer volhoudt, want dat verdient het. Het begin is boven verwachting, want het komt binnen op de eerste plaats. Hoewel ‘Hear how my heart beats’ veel te horen is geweest op de radio, is de eerste echte single ‘Simple life’ dat binnenkomt op #92

TOP 3

  1. E.W.   Jacqueline Govaert: Songs to soothe
  2. E.W.   Johnny Cash: Out among the stars
  3. (1)       Anouk: Live at Symphonica in Rosso 2013
In tegenstelling tot vorige week (22 stuks), is het aantal eerste weeks noteringen gehalveerd. Buiten de twee genoemde, zijn dat de volgende:
#13 Beth Hart & Joe Bonamassa: Live in Amsterdam
#15 Shakira: Shakira.
#28 Happy camper: The daily drumbeat
#35 Nits: Nits?
#39 Aloe Blacc: Lift your spirit
#45 Exit 31: Killer body
#72 Marvin Gaye: Collected (‘What’s going on’ staat #1 in de Zwarte Lijst van Radio 6)
#81 Miles Davis: At Fillmore (album uit 2012)
#99 Collegium Vocale Gent / Philippe Herreweghe: Leipzig cantates vol. 2 – J.S. Bach (album uit 2002)

SINGLE TOP 3

  1. (2)       Clean bandit feat. Jess Glynne: Rather be (vierde week)
  2. (4)       Milky chance: Stolen dance
  3. (3)       John Legend: All of me (vanavond te gast in Collegetour op Nl. 3
Het is niet echt verrassend dat ‘Rather be’ van Clean bandit feat. Jess Glynne terugstijgt naar de eerste plaats. Als Bløf geen roet in het eten gooit volgende week met de vandaag uitgekomen single ‘Spijt heb je morgen maar’, voorloper van het album ‘In het midden van alles’, blijft ‘Rather be’ nog wel even bovenaan staan. 

Van the Common linnets hebben de Britten weinig meer te duchten, ‘Calm after the storm’ gaat in de tweede week flink onderuit, en zakt naar de elfde plaats. Daarvoor in de plaats komt 'My love' van Route 94 feat. Jess Glynne, dat stijgt van 14 naar #9. En daarmee staat deze zangeres met twee nummers bij de bovenste tien.

In eigen land stonden ze al #3, in de Britse hitparade pakken ze aanstaande zondag de eerste plaats en bij ons zijn ze met ‘She looks so perfect’ op #13 de hoogste eerste weeks. Vier jongens uit Sidney, Australië met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar, die in 2011 de band 5 seconds of summer begonnen en het voorprogramma verzorgen van One direction.

Qua nieuwe noteringen, is het helemaal ‘calm’, want dat zijn er slechts 5! Hier volgen de overige vier:
#58 Family of the year: Hero
#89 Vance Joy: Riptide (Flic Flac remix)
#92 Jacqueline Govaert: Simple life
#93 Sia: Chandelier

Tot zover deze hitflits. Surf morgenmiddag even bij 3FM langs voor de albumsnippers. Wij melden ons na het zonnige weekend weer met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten