zondag 25 mei 2014

Kriss Kiss ging schrijven door Eminem

#84 Chocolate puma feat. Kriss Kiss: Step back

‘Step back’ is pas de vierde hit van Chocolate puma, maar zeker niet de eerste van Gaston Steenkist en René ter Horst uit Haarlem. Als de producers Dobre en Zki lieten ze al van zich horen als the Goodmen (2 hits), René et Gaston (1), Klatsch! (2), Jark Prongo (1) en Riva (1). Met de 4 noteringen van Chocolate puma gaat het in totaal om 11 noteringen.

Op ‘Step back’ krijgen Dobre en Zki hulp van Kriss Kiss. Voluit heet hij Kristian Kiss en is afkomstig uit St. Albans, Hertfordshire, even buiten Londen. Op zijn tiende raakte Kriss  geïnspireerd door de muziek van Michael Jackson.

Eminem

Rond 2000 veranderde Kriss Kiss zijn leven door nummers van rapper Eminem. De manier waarop hij omgaat met teksten was een verademing voor Kriss, waarna hij begon met het schrijven van teksten. Voor Kriss is het jaar 2000 een ommekeer in zijn leven, waardoor hij het pseudoniem 2K aannam; de K’s staan ook voor zijn naam Kristian Kiss. Sinds 2009 is zijn zelfvertrouwen toegenomen na deelname aan open MC-talentenjachten. Van Kriss verscheen de mixtape, ‘King of herts Vol.1’ en de EP ‘Imagine reality’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten