zondag 25 mei 2014

WK-hits 2014 (2)

Op 19 april kwam ‘We are one (Ole ola)’, het officiële WK-lied van Pitbull feat. Jennifer Lopez & Cláudia Leitte de Single Top 100 binnen op #86. Sindsdien is het stil gebleven rond de WK-nummers. Tot deze week, want naast de binnenkomst van ‘Nederland wordt kampioen!’ van Jan Smit & Johnny de Mol op #1 (zie ook daar), komen er nog drie nieuwe WK-nummers binnen. Daarnaast gaat ‘We are one (Ole ola)’ op herhaling op #86. De voetbalkoorts is nu echt aan het oplopen, dus tijd voor aflevering 2 van WK-hits 2014!

#11 René Froger: Juich voor Nederland!

Twee jaar geleden scoorde René Froger een #1-hit met ‘Samen’. Het nummer was niet speciaal voor het EK-2012 geschreven, maar nadat hij het nummer had gezongen tijdens de presentatie van zijn album Froger (waar het niet opstond), sloot hij een deal met ING, hoofdsponsor van het Nederlands elftal. Zij vonden ‘Samen’ een op en top feel good song.
Dit keer is het niet de ING waar René mee in zee gaat, maar een andere ‘sponsor’, de supermarktketen Jumbo. René: “'Ik ben toch een voetbaldier en we hebben gewoon een te gek liedje. Dit moest ik gewoon uitbrengen.” Samen met stylist van het zuiden Roy Donders (tweede van rechts) is René Froger (tweede van links) te zien in een spotje waarin Donders zijn special voor Jumbo ontworpen Juichpak (oranje joggingpak om het Nederlands elftal om aan te moedigen) toont, dat natuurlijk besteld kan worden. René zingt ondertussen ‘Juich voor Nederland!’, dat deze week op #11 binnenkomt.

#73 Gebroeders Ko: Voor Oranje

Sinds het WK van 2010 zijn de Gebroeders Ko ook van de partij met een voetbalnummer. De eerste keer waren ze er zelfs heel vroeg bij, want voor het WK-2010 presenteerden ze al in september 2009 hun nummer ‘Vuvuzela’, dat tot #13 kwam. Tijdens het WK in juni 2010 ging het nummer nog even op herhaling, maar dat mocht geen naam hebben. Ook voor het EK-2012 waren de broers er vroeg bij, want op 12 mei 2012 kwam ‘Oranje springt’ feat. Factor 12 binnen, dat een maand later de negende plaats bereikte.

Dit jaar komen de broers met ‘Voor oranje’, een algemeen oranje nummer, dat ook bij andere oranje aangelegenheden meegezongen kan worden. Maar waarom ze dan voor een wals kozen? Om toch het juiste gevoel te krijgen, staan op de cd-single ‘Oranje springt’, ‘Vuvuzela’ en een Oranje medley.

#82 Gerard Joling: Rio

Vorig jaar namen de Dikdakkers het nummer ‘Rio’ op dat in augustus tot #58 kwam. Bijna een jaar voor het WK, dat is pas vroeg! De mannen hadden de tekst vrij algemeen gehouden, zodat het ook bij meerdere (sport) evenementen gebruikt kan worden. In 2016 worden de Olymische Zomerspelen in Rio gehouden en kan het dus zo weer op herhaling. Het ziet er naar uit dat Gerard Joling zijn ‘Rio’ wel op het WK-2014 heeft geënt. Voor de videoclip is hij er zelfs even geweest!

Voor zowel de Dikdakkers als Gerard Joling geldt, dat de melodie van het nummer niet origineel van hen is. Dat komt op naam van Maywood (#3 in 1981). Daarna is het nog gecoverd door het duo de Nostaalgies (#33 in 2009) en Inch (#53 in 2012).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten