zondag 21 september 2014

Lisa, Amy & Shelley gaan verder als O’G3NE

#37 O’G3NE: Emotion

De eerste blind audition van The Voice of Holland in 2013 leverde vier noteringen op, waarvan ‘Redemption song’ van Mitchell Brunings het hoogste eindigde: #3. Er zouden nog diverse Voice-hits volgen, met als klapper een #1-notering voor Julia van der Toorn met ‘Oops! … I dit it again’, tevens de winnaar van de vierde editie.
Een #1 zit er deze week (nog) niet in, ondanks dat ‘Emotion’ van O’G3NE bijna de gehele week bovenaan de iTuneslijst stond. Met een geschat aantal van 1700 downloads voor ‘Emotion’ was het nummer zeker in de top 3 beland. Toch komt het liedje, dat de dames tijdens de derde blind audition zongen, slechts op #37 binnen, want de regels voor de samenstelling van de Single Top 100 zijn in een jaar tijd ingrijpend gewijzigd.

streaming

Telde streaming vorig jaar nog nauwelijks mee, dit jaar moet je daar als artiest wel degelijk rekening mee houden of genoeg downloads verkopen. Qua aantallen doet ‘Emotion’ het heel goed ten opzichte van bijvoorbeeld ‘Blame’ van Calvin Harris feat. John Newman (op #5), waarvan er nog geen 1000 zijn gedownload. De hoge notering (en volgende week wellicht zelfs #1) dankt Harris voor een belangrijk deel aan streams. ‘Emotion’ daarentegen wordt niet bij Spotify, Deezer of andere streamingdiensten aangeboden. Alleen in de Vodafone app, maar die telt niet mee voor de Single Top 100.

kleine meisjes worden groot

In naam is O’G3NE een nieuwe act, maar daarachter schuilen drie oude bekenden. Onder hun eigen namen, Lisa (21 juni 1994), Amy & Shelley (18 oktober 1995), scoorden ze tussen 2007 en 2009 drie keer. Het zelfgeschreven ‘Adem in, adem uit’ reikte het verst: #55. Met dat nummer deden de drie zusjes Vol uit het Brabantse Fijnaart mee aan het Junior Eurovisie Songfestival 2007, waar ze elfde werden.

Emotion’ is geen eigen nummer van O’G3NE, maar geschreven door Barry en Robin Gibb van de Bee Gees voor Samantha Sang. Bij ons werd die versie geen hit, maar elders wel. In 1978 namen Johnny Mathis & Deniece Williams het nummer op, en belandde het op de b-kant van hun single ‘Too much, too little, too late’, dat #3 kwam. In 2001 werd ‘Emotion’ alsnog een hit, maar dan in de versie van Destiny’s child (#10), waarnaar O’G3NE goed heeft geluisterd.

verzameling

In 1994 namen de Bee Gees ‘Emotion’ zelf op,  bestemd voor het verzamelalbum Love Songs. Het album werd echter op de lange baan geschoven. In 2001 verscheen ‘Emotion’ op het verzamelalbum Their Greatest Hits: The Record (#2 en platina). Naar aanleiding van het grote succes dacht Universal in 2005 ook te kunnen cashen door Love Songs alsnog uit te brengen, maar hoger dan #21 kwam het album niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten