zondag 14 september 2014

Sjors van der Panne eert zijn held opnieuw

#89 Sjors van der Panne: Zeg me dat het niet zo is

Twee weken geleden, op vrijdag 5 september 2014, startte de vijfde editie van The Voice of Holland. De eerste blind audition leverde geen hit op, maar de tweede doet dat wel. Op #89 komt de Amsterdamse zanger Sjors van der Panne binnen met ‘Zeg me dat het niet zo is’.  Al na enige seconden draaide Marco Borsato zijn stoel en volgden de andere coaches.
Sjors van der Panne, geboren in 1979 en dus 35 jaar, is niet zomaar een zanger die even een nummer zingt. Hij groeide op met veel verschillende stijlen muziek, waarin hij al vroeg zijn toevluchtsoord vond. Sjors trad op in cafés, en tijdens intieme concerten. Regelmatig speelde hij tijdens de muziekavonden van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

In 2008 won hij de publieksprijs van het Concours de la Chanson Alliance Francaise met het nummer ‘Qui a le droit’ van Patrick Bruel. Naast Franse liedjes zingt Sjors ook zelf geschreven Nederlandstalige liedjes. In 2011 verscheen van hem het album Één nacht.

held

Tijdens de blind audition zong Sjors ‘Zeg me dat het niet zo is’ van de FrankBoeijen Groep (#39 in 1990). Want Frank Boeijen is zijn grote held. Op 30 juni 2013 bracht Sjors in het KRO-programma Hemelbestormers een ode aan Frank, die daar erg verlegen mee was. Frank Boeijen schreef het nummer na het overlijden van de moeder van Amanda Redington, zijn toenmalige partner. Amanda, waarmee hij van september 1990 – juni 1994 getrouwd is geweest, was er helemaal kapot van.

mooiste liedje

In 2012 is ‘Zeg me dat het niet zo is’ in het SBS6-programma Vrienden van Amstel zingen kroonjuwelen, uitgeroepen tot het mooiste Nederpopliedje van de afgelopen 40 jaar. Edsilia Rombley vertolkte het nummer en scoorde er haar grootste eigen hit mee: #6.

nu al klassiek

Sjors zal ver komen in The Voice of Holland, maar winnen zal hij de talentenjacht niet. Dat is ook beter van niet, want dan kan hij zijn eigen gang blijven gaan. Dat betekent onder meer optreden met kleinkunstkenner Daan Bartels met de voorstelling Nieuwe Klassieken in Theater Dakota in Den Haag. Elke tweede zondag om de maand, nog tot en met april 2015, vertelt Daan over de nieuwe klassiekers en speelt Sjors het oude én het nieuwe repertoire.

geen streams

Tot slot nog een opmerking over de lage notering (#89) van ‘Zeg me dat het niet zo is’. Voor een notering in de Single Top 100 worden streams al belangrijker. De nummers uit The Voice of Holland staan echter niet in Spotify of andere streamprofiders. Wil een nummer uit the Voice hoog scoren, dan moeten er wel heel veel van worden gedownload en niet alleen via iTunes. Wellicht kan 8BALL/Talpa eens te rade gaan bij Gordon of Gerard Joling. Die weten immers heel goed hoe je aan voldoende downloads kunt komen om een #1-hit te scoren, ook al heb je weinig of geen streams!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten